SWINGTOP OPEN 2012 | FINALA

/ by Grolsch RO

Da, culmea, am ajuns si-n finala. Va povesteam in weekend ca suntem la campionatul de tehnici caremaidecare de deschidere a swingtopului, in Zaandam, aproape de Amsterdam. Olandezii au luat foarte in serios chestia cu campionatul – a fost o megadesfasurare de forte, la limita dintre reality show si Vrei sa fii miliardar. Atata doar ca probabil nicicand nu s-a mai baut atata bere pe platoul de filmare din Taets Art.

Finala a avut trei probe. Prima a fost un battle, un fel de te provoc sa deschizi mai multe sticle decat mine. Cel care s-a lasat provocat si a scos-o la mal a iesit invingator. Alexandru, roman de-al nostru calificat in finala, s-a jucat cu mintea unui rus si a trecut usurel de prima proba.

A doua a fost proba creativa – pe modelul “cum poti sa deschizi swingtopul cu manutele astea doua”. Polonezii au ales niste extensii pentru manutele lor, dar care nu, nu erau niste degetare sau vreun box pentru pumni; au venit cu un fel de arma medievala care deschidea sticle de Grolsch en gros. Aliniau sticlele intr-o fanta, trageau de niste manivele, scartaia un pic, ca deh, autenticitate, si-apoi sareau swingtopurile ca altceva. I-am aplaudat cu totii, dar juriul a preferat variantele soft de tehnici, unde chiar poti sa lucrezi cu manutele. Ocazie cu care Alexandru a ajuns in finala.

Pam pam, Alexandru si Rusu’ in finala. Primul, bland, al doilea, mai putin. Alex era foarte amuzat de situatie, rusul se lua destul de tare in serios. Atat de tare ca a purtat ochelari de soare, din raison d’poker face. Proba a fost una de viteza, rusul a inceput si a impus timpul record: 58 de secunde in care a deschis 20 de sticle prin metoda Slice (asta e un fel de a spune ca si-a incordat causul palmei si l-a proiectat in imbinarea de sarme de la baza swingtopului). Alex a fost pe-aproape, adicatelea second best.
Cam atat din partile cele de lume. Ne luam revansa la anu’, zau.
Photo credits: Bogdan Trestianu
Back Published 22 Oct 2012
0 comments
Choose a cover
Choose