FREE FORM FESTIVAL – ZIUA INTAI

/ by Grolsch RO

In a doua zi am facut cunostinta mai bine cu Varsovia, un oras mozaicat, si totusi destul de asemanator ca vibe cu ale noastre. Am facut-o in dulcele stil clasic, am adauga noi: l-am luat la pas si ne-am strecurat prin toate cotloanele pe care le-am intalnit, de la ganguri la curti interioare. Vremea pe timp de zi este tolerabila: probabil vreo 15 grade si soare, cu toate ca noaptea se asterne un frig cumplit. Sau poate ca sunt experimentalistii meteosensibili.

Dragul de arta (si petrecut, admitem) bate si oboseala si frigul. Asta fiindca la Free Form Festival, scorul a fost Experimentalisti – 1, Frig – 0. Am ajuns acolo la inceput, ca sa avem suficient timp de a ne organiza mental harta locului. Loc extrem de bine ales, pe care ne-ar placea sa-l gasim si in RO. Un complex de cladiri apartinand unei foste fabrici (Soho Factory), hale imense, inalte, bine aerisite. Sunetul a ajuns din difuzoare pana unde trebuia fara distorsiuni, sacadari, gajaituri. Scenele principale erau scena Grolsch, scena secundara (asa se numea) si scena Red Bull, unde au bagat si ceva DJ locali.

Iscoditori, ca intotdeauna, ne-am inceput seara prin a sta la un pahar de vorba cu Leftfield si Breakbot. Conversatia a luat forma unor interviuri, deci puneti-va un reminder si mai aruncati-va cate un ochi pe-aici. Vor aparea in curand.

Primii pe care i-am savurat au fost Leftfield, care au trecut de la warm up la party mode intr-o singura piesa. Ne-au invartit prin negative foarte ciudate, dar extrem de bine integrate in filmul lor. Spre exemplu, la un moment dat ne-a izbit un beat de Macarena, dar parca am inceput sa ne zbenguim si mai cu drag. A fost foarte tare sa fim acolo, aproape de un band care a schimbat foarte multe in muzica electronica a ultimelor doua decenii si care constientizeaza asta. Nu se ascund dupa butoane si nici nu reneaga electronica actuala. Ba din contra, sunt si ei acolo. Dupa cum aflat stand de vorba cu ei.

De pe miristea stanga ne-am dus la Breakbot. Care a innebunit publicul, in pofida unor mici probleme cu sunetul – nu prea se auzeau inaltele. Mixa cu Irfane, la dublu. Piesele lor, dar si altele: a bagat mai mult nu-disco, electro-disco, cosmic-disco, deep house. Sunete glossy, perfecte pentru orice meloman care voia sa se activeze. Daca nu se intamplase deja asta.

Ce faceau experimentalistii nostri? In principiu, se lasau pe mana muzicii. Au dansat, fiecare pe ringul sau de dans imaginar. Cu ochii inchisi sau fara. E de bine. Si asa a fost si in ziua urmatoare. Dar despre asta, maine. Photo credits – Marian Ciungu
Back Published 22 Oct 2012
0 comments
Choose a cover
Choose