EXPERIMENTALISTI CATRE FREE FORM FESTIVAL

/ by Grolsch RO

Stim deja ca experimentalistii nu sunt persoane matinale. Din varii motive, pe care nu are sens sa le insiram aici. Cert este ca lucrurile iau o alta intorsatura cand intra aventura in ecuatie: pentru road trip, creativii sunt up and running la ora 7 AM. Am aflat treaba asta organizand o evadare colectiva in Polonia, la Free Form Festival provoked by Grolsch. Este un festival care aduna nume mari din muzica electronica [Leftfield, Jazzanova, Breakbot, Nina Kravitz, Digitalism, Delphic etc.] pe care am ales sa-l traim la unison cu alti cativa ca noi. Zis si facut: am ales pe spranceana experimentalisti cu arii de expertiza diferite, care sa ne insoteasca si care sa se bucure de cateva zile pe drumuri, pe fuga, pe distractie. Ne-am road tripat impreuna, cum ar veni.

Din crewul Grolsch RO fac parte Igu, manuitor extraordinar de camera foto si descoperitor de optimism bucurestean, Radu Ciorniciuc, dresor de cuvinte si membru al castei Casei Jurnalistului, Theo Dumitrescu, organizator de giumbuslucuri si evenimente, Anca Fetcu, designer inedit de obiecte inedite, Serebe, fata cu parul ca marea care asterne culori pe pereti & Charlie (Stefan) Boy the Rabbit King, cel mai bun prieten al discurilor, DJ si, intr-un viitor apropiat, producator.

Drumul catre Polonia a fost lung si initiatic – peste 24h in care am vorbit cate-n luna si in stele, de la suruburi in inima, la cladiri abandonate, la muzica, fotografie, design, arta, literatura si altele pe care va lasam sa le intuiti. Dupa ce ne-am scuturat de oboseala drumului, am pornit in descoperirea Varsoviei. Am trecut si la fapte si am batut pasul pe loc si-n niste puburi experimentale, fapt care s-a soldat cu revelatia ca in Polonia Grolsch are interpretari multiple.

Primul in care am ajuns este barul Szparka. Un amestec intre nou si vechi, lumini ambientale, afise cu Beatles si tablouri in acrylic cu Elvis Presley. Apoi am poposit in Powiekszenie (Blow up), un local foarte pop, cu iz de anii ’70, televizoare cu tub si comics asternute primprejur.

Urmatorul pe lista a fost Miedzy Nami (Between Us), un loc cu aroma vintage: usi metalice, decoruri vintage, un industrial adaptat urbanului. De acolo am pornit-o catre Maly Wojtek (Little Wojtek), un loc intim, cozy si micut, bun pentru o fuga din oras [in oras].

Pe final de seara ne-am dus in Sen Pszczoly (Dream of a bee), un club gazduit intr-o veche fabrica. Ne-a izbit, evident, decorul industrial, care comprima tot felul de obiecte vechi: cantare mecanice, un pat cu cadru din otel, canapele si fotolii care s-au sustras timpului si si-au gasit adapost acolo.

Ne-am perindat si prin Kosmos, un local foarte, foarte tare. Peretii erau aranjati de un street artist local, elementele de decor ne-au dat pe spate, atmosfera de indie club la fel. Seara s-a incheiat in localul Friends of Friends, restaurant si club. Atmosfera relaxata, mancare delicioasa, ambient minimal-chic, cu accente de culoare pe ici si pe colo.

Primele zile (incluzand-o pe aceasta) au fost foarte importante pentru noi, ca grup. Stereotipic, insa am inceput sa ne cunoastem si sa ne revelam unul altuia. Ne-am dat seama, foarte repede, ca toti avem ceva in comun: pasiunea pentru ceea ce facem, fie ca vorbim de muzica, arta, design. Over and out, ne auzim pe maine cu a doua zi a jurnalului de bord.
Photo credits – Marian Ciungu
Back Published 22 Oct 2012
0 comments
Choose a cover
Choose