SWINGTOP OPEN 2012

/ by Grolsch RO

Suntem sase romani frumosi si am ajuns ieri in Amsterdam. Pe un soare orbitor si un frig cat sa te doara urechile. Olandezii n-au nicio problema insa, pedaleaza in viteza prin tot orasul (later edit – prin toata tara) si abia daca prind bujori in obraji.

Ne-am invartit si noi prin orasul vechi, am facut poze, am fost turisti. Turisti pentru o zi, caci de azi suntem competitori si reprezentam Romania – e prima editie a Swingtop Opening Techniques Championship.
Mecanica unica a swingtopului Grolsch a generat o adevarata miscare a entuziastilor de pretutindeni – au aparut moduri din ce in ce mai creative, complexe, chiar riscante de a deschide sticlele de bere. Dupa exemplul regal al rusilor, olandezii s-au hotarat sa faca un campionat in care fanii berii sa deschida frenetic swingtopuri. D-asta suntem aici. Pentru frenezie.

In Zaandam, langa Amsterdam, oamenii nu au rabdare cu oamenii – olandezii au grija sa mearga totul conform planului, la trecute fix. Ne duc, ne aduc, ne dau bere, ne fac un tur in fabrica Grolsch din Enschede, ne aduc, ne mai dau o bere, ne duc la competitie.
Patru concurenti sunt din Romania. Evenimentul e la Taets Art si pe langa noi misuna polonezi, rusi, sudafricani, cativa canadieni, olandezi, australieni si o filipineza. Polonezii si rusii par cel mai bine pregatiti. Cred ca tocmai am vazut un instrument de proportii medievale inventat pentru deschiderea sticlelor de Grolsch. Dar despre asta mai povestim maine. Deocamdata mergem la finala.
Back Published 22 Oct 2012
0 comments
Choose a cover
Choose