POP-UP SQUAD | ZIUA 5

Inspiratie / by Grolsch RO

Si a fost seara, si a fost dimineata, si-apoi ultima zi de ateliere la Cluj. Duminica ne-am adunat la Pop-Up Squad sa invatam cum se face un Pinhole Camera. Adelina Campean si Irina Magurean sunt maestrele care stiau sa raspunda la toate intrebarile posibile legate de arta si tehnologia foto. Au inceput prin a-si aranja expozitia de fotografie experimentala cu pinhole camera: niste poze cu noise, in parte dublu expuse, trase pe film alb negru sau sepia – de efect, va zic.

S-au asezat la mese si “ucenicii”, si-au impartit materialele intre ei, s-au apucat de treaba. Nu i-am mai vazut sa aiba vreo pauza pana la sfarsit. Timp de cinci ore, toate scaunele au fost ocupate de curiosi, care cel mai des intrebau: “Si cum, doar descopar vizorul asta de 0.2mm si expun 5 secunde? Si iese?!”. Iar vesnicul raspuns era – “Daca ai izolat bine cutia si nu intra lumina, n-are de ce sa nu iasa.” Si-apoi un scurt wow cu gura cascata pe auto.

Veti observa ca cei din poze au toti capul plecat. Asta pentru ca se concentrau asupra bestiei de cutiuta de carton – s-o innegreasca pe interior pana nu mai ramane niciun punct alb, sa-i faca o gaurica cat un varf de ac, apoi s-o fixeze impreuna cu cutiile de film (una noua, una goala, lipite intre ele), apoi s-o inchida si s-o acopere perfect cu banda izolatoare neagra, ca sa nu mai vaza lumina soarelui nicicand. Partea buna e ca e foarte simplu . Dar asta o sa vedeti intr-un tutorial DIY, destul de curand.

Give it up to all the awesome people. Cluj, you rock!

Photos: http://www.catalinhladi.ro/
Back Published 22 Oct 2012 Inspiratie
0 comments
Choose a cover
Choose