POP-UP SQUAD | ZIUA 4

/ by Grolsch RO

Daca e weekend, e party. Sambata am pornit cu asta in gand si am chemat clujenii la sindrofia muzicala de la Pop-Up Squad. Am avut parte de cei mai experimentalisti muzicieni – pardon, trubaduri – pe care i-am vazut vreodata intr-un jam sessio urban. Ca sa intelegeti mai bine: la pranz au aparut cei zece mesteri si ucenici cu niste zeci de instrumente inchipuite. Sau cel putin asa am crezut in prima faza. Caci unde a mai pomenit cineva o trupa care sa cante, printre altele, la galeti?

Dar wow, ce sa vezi, galetile alea suna bine daca le sprijini cum trebuie de sol, le inclini la un anume unghi, le lovesti cu ce bete trebuie si in punctul in care sunetul e cel mai amplu. Parca e o stiinta, trubadurii nostri stiu exact ce vor sa faca si cum sa predea atelierul asta. Ei sunt Cercul Intreg, atelier de reintregire personala, primul nucleu de capoeira Angola (arta braziliana de lupta, dans si joaca) si percutii afrobraziliene din Romania.

Unul dintre mesteri, Bogdan Rakolcza, spune asa: Ceea ce am invatat de la maestrul meu in muzica, Ivan Machado, e asta: ca muzica nu se invata de la oameni, se invata ascultand natura vie, toba, instrumentul, propria inima. Noi suntem muzica. Trebuie doar sa invatam sa ascultam. Cam asta a facut si gasca de la Pop-Up Music – a tinut ritmul pentru curiosii care s-au asezat la mese si au vrut sa incerce sa faca muzica. Au cantat fain, fain. Centrul Clujului a si dansat un pic.
Avem dovezi, video:




Back Published 22 Oct 2012
0 comments
Choose a cover
Choose