POP-UP SQUAD | ZIUA 3

/ by Grolsch RO

Vineri a fost ziua reciclarii creative in centrul Clujului. Langa clopot, la Up to Recycle, oamenii au vazut minunea; si apoi au atins-o; ca apoi sa treaca la treaba. Doua gasti ubertalentate de maestri le-au aratat trecatorilor ca mobilierul sau diverse obiecte din jurul nostru nu trebuie sa fie nici scumpe, nici facute in serie. Ba chiar ca e mai bine sa le faci cu mana ta. Cum, sa fac o biblioteca din mai nimic? Exact.

Sa-i luam pe rand. Primii sunt niste tineri arhitecti carora le place sa experimenteze, sa faca design de produs din materiale neconventionale (vezi posetele din carton), sa taie si sa imbine cu mana lor tot felul de pentagoane si haxagoane si suprafete neregulate. I-am gasit dupa ce am aflat ca ei au facut si cafeneaua l’Atelier din Cluj – da, designul de interior e bazat pe, ghici ce, carton. Au venit la Pop-Up Squad cu niste modele predefinite si i-au invatat pe cei cu putina rabdare sa-si faca singuri lampi, genti de laptop, posete ironice, suporturi pentru te miri ce. Hurrays go to Ioana Ciurea, Bogdan Gotia, Tiberiu Bucur & Madalina Cheregi.

A doua gasca e formata din tineri profesionisti de la COOP pe Strada; in parte tot arhitecti, au venit pregatiti de acasa sa faca mobilier din lazi de bere (ca deh). Au nascocit, pe rand, coltare, masuta de cafea, fotolii, biblioteca, suporturi de flori. Absolut toate din lazi de plastic, pe care le-au colorat cu sprayuri si innobilat cu ghivece de flori. Bravo, bravo, in ordinea numerelor de pe tricou: Erika Barth, Diana Galos, Bianca Fanta, Eszter Lukacs si Mariana Novosivschei.

Cam asta a fost vineri, astazi ne-am distrat cu maestrii notelor muzicale rasarite din orice. Si cand zicem orice, ne referim la borcane, lemn, cutii, furtunuri. Care sunau atat de bine impreuna!
Back Published 22 Oct 2012
0 comments
Choose a cover
Choose