POP-UP SQUAD | ZIUA 0

Inspiratie / by Grolsch RO

Ziua zero si minus unu, daca e sa pastram acuratetea temporala. Suntem in Cluj de 48 de ore si pregatim terenul pentru ce urmeaza sa se intample de miercuri pana duminica aici, in buricul targului. Pregatim terenul la propriu – am maturat zona din jurul Monumentului Memorandistilor, am descarcat lemn cat pentru cel mai mare foc de tabara din Transilvania, am batut cuie cat sa inaltam o cabana mai mica. Cabana noastra se numeste Pop-Up Squad si e epicentrul creativitatii. Dupa ce acum doua luni am adus teatrul neconventional in Cluj (mai tineti minte autobuzele in care se leganau actorii si publicul?), am hotarat sa ne intoarcem cu un alt experiment. Pop-Up Squad e acel spatiu magic in care creativitatea intrece orice limita conventionala. Provocam clujenii sa se exprime liber, sa invete ceva nou, dar mai ales sa faca trasnai impreuna cu noi.

Dar sa revenim la pregatitul terenului. Am ajuns duminica in Cluj si am asteptat miezul noptii, cand am descarcat ditamai camionul, plin de materiale. Mult lemn. Baietii de la Wood Be Nice erau entuziasmati – dupa ce au lucrat o luna la conceptul pavilionului si la texturile peretilor a venit in sfarsit momentul ridicarii la cer.

Luni dimineata ne-am apucat de treaba. Niste domni iscusiti au inaltat structura. E un paralelipiped de 8x4x3 – o alintam “cutiuta”. Miroase a lemn si a inflacarare (fiti pe pace, am avut extinctor in tot acest timp). Pe la pranz e gata inaltata, urmeaza s-o placheze baietii de la WBN cu nebunia de texturi prefabricate in atelierul de la Bucuresti. Pavilionul capata personalitate – stinghiile sunt din lemn reciclat, in toate nuantele si dimensiunile, asezate cuminte (not) pe orizontala.

Trece lunea, exteriorul e aproape gata. Incepe sa semene cu ceva misto. Lumea se intreaba ce. Deasupra intrarii sta batuta in cuie si asezonata cu sarma invitatia noastra – Pop Up Your Mind. De-acum ii zicem squad. Pop-Up Squad. Are viata si nume de botez. Un tatic trece de mana cu fata lui: “Tati, ce se intampla aici?” – “E ceva… o chestie de cultura urbana.” Are dreptate.

Marti dam gata interiorul. Montam plasmele pe care o sa ruleze clipuri cu ce a facut Grolsch de doi incoace – campanii, experimente, petreceri, nebunii. Din pereti ies polite; aranjam o expozitie cu sticle de Grolsch reciclate artistic. E miercuri. Suntem gata.
Back Published 22 Oct 2012 Inspiratie
0 comments
Choose a cover
Choose