FREE FORM FESTIVAL – DRUMUL CATRE INAPOI

/ by Grolsch RO

Din Varsovia am pornit-o catre Cracovia. Drumurile trec mai repede cand indesam vechile sezatori/ claci in masina. Am vorbit iarasi despre tot felul: noi, pasiuni, joburi, Free Form Festival. O conversatie cu de toate, la pachet, pentru drum.

Ne-am cazat si am facut un mic detour, dupa care am revenit rapid in Cracovia. Centrul cultural al Poloniei si unul dintre vechi orase atestate din aceeasi tara este strigator la cer de frumos. Am intalnit cetatea pe timp de noapte, dar credem ca a fost dragoste la prima vedere. Toti ne-am promis ca ne vom intoarce acolo. Este locul acela in care exista geocaching pe baza de povesti. Asta ca sa nu mai vorbim despre arhitectura: Cracovia este dementiala, eclectica, impunatoare. Un oras care te face sa te simti mic, in sensul bun al termenului. Timpul se masoara acolo in ornamente, pilastri si ancadramente. Fiecare varsta a orasului a ramas astfel consemnata in cladiri, in cetate, imprejur.

A fost o zi incarcata, in care am naparlit de multe stari de spirit. Ne-am intristat, ne-am revenit, ne-am inhamat si ne-am ratacit prin centru, impreuna. Impreuna. La final am ajuns sa ne dam seama ca s-a legat ceva intre noi, un ceva cu mult mai mare decat locul acela de “buna ziua” pe care si-l lasa unii si altii. Am ajuns sa ne cunoastem pe layere si sa le indepartam unul cate unul. Ca niste cepe. Destul de degerate, fiindca era frig.

In ziua urmatoare, am plecat spre Bucuresti. Am trecut prin Slovacia si Ungaria si am innoptat in Oradea. Ne-am intors apoi acasa, recunoscand ca nu ne-am mai distrat de mult atat de bine.

Multumim oamenilor frumosi care ne-au insotit in toate aceste zile: Anca, Charlie, Radu, Serebe, Theo, Igu, Andreea, Raluca & Andrei. O sa ne mai intalnim, asta e mai mult ca sigur.
Photo credits @Cristian Vasile (Igu) & @Marian Ciungu.
Back Published 18 Oct 2012
0 comments
Choose a cover
Choose