MUSIC BASICS: ANA-MARIA GURAN

Creativitate / by Grolsch RO

Uneori, o piesă sau un album merg mai departe decât să fie simple liste dintr-un playlist. O piesă bună te poate infecta: o asculți non-stop, o asociezi cu un eveniment sau ții minte pentru totdeauna când ai ascultat-o pentru prima dată. Dar lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când piesele preferate devin parte din soundtrack-ul vieții tale.
Rând pe rând, luăm la descusut arstiștii și playlisturile lor, încercând să aflăm melodiile care le influențează într-un fel sau altul viața de zi cu zi.

Source: Andrei Runcanu

Grolsch.RO: E dimineață, trebuie să pleci de acasă spre job. La ce dai “play” și pe ce?

ANA-MARIA GURAN: Dimineața îmi place să ascult ceva cu ritm alert. Să îmi dau un start bun zilei respective și să am energie. "Hello Happiness" de la Chaka Khan este melodia cu care îmi încep ziua. Am descoperit-o într-o perioadă în care aveam nevoie de "good vibes" și m-a ajutat să mă simt bine chiar și în momentele mai triste.


Grolsch.RO: Când muncești și vrei să te concentrezi, asculți…

ANA-MARIA GURAN: Îmi e puțin greu să ascult muzică atunci când învăț text, dar în alte situații ajută să te folosești de muzică. Atunci când scriu e mult mai ușor să o fac dacă am și muzica alături. Cred că Fallin de la Bastien este o piesă pe care o pot asculta în timp ce lucrez.


Grolsch.RO: Melodia care te face mereu să vrei să dansezi?

ANA-MARIA GURAN: Cred că Uptown Funk de la Mark Ronson și Bruno Mars este piesă care mă face mereu să dansez. Îmi aduce aminte de facultate și de serile în care ieșeam. Mereu era piesa asta.


Source: Robert Bitay

Grolsch.RO: Care este piesa pe care crezi că ai ascultat-o cel mai mult de-a lungul vieții și de ce?


ANA-MARIA GURAN: Charles & Eddie - Would I Lie To You este o piesă pe care am tot ascultat-o de-a lungul anilor. Nu știu exact de ce, dar reapare în viața mea din când în când. Cred că nu o să dispară niciodată.


Grolsch.RO: Primul CD/vinil pe care l-ai cumpărat vreodată?

ANA-MARIA GURAN: Hmm.. nu mai țin minte. Știu că mama luase o caseta cu 3 Sud Est când ne întorceam de la țară când eram foarte mică. Nu îmi aduc aminte ce am cumpărat eu prima oară. Știu că am primit acum ceva timp de ziua mea un cd Nirvana și acum doi ani am cumpărat pentru cineva un vinil U2. Mi-a plăcut foarte mult cum arăta și știam că persoana respectivă se va bucura mult.


Grolsch.RO: Albumul all-time favorite?

ANA-MARIA GURAN: Îmi e foarte greu să mă hotărăsc la un singur lucru. Mereu mi-a fost. Îmi plac destul de multe lucruri, din zone diferite ale muzicii. Dar cred că un album care intră pe lista de favorite este The Wall de la Pink Floyd. Când mă gândesc la asta, mă gândesc la drumul făcut cu mașina alături de Nae, Bade si Kosuth. Nu mai țin minte unde plecam, dar mergeam la festival cu filmul "Lumea e a mea". A fost o perioadă frumoasă din viața mea.


Grolsch.RO: Care este piesa pe care o asculți în ultima perioadă pe repeat?

ANA-MARIA GURAN: Lately ascult Hyphen Hyphen - Mama Sorry. Am plecat cu fratele meu cel mai mare la mare și am ascultat piesa asta non-stop. De atunci a devenit așa o obsesie muzicală.


Source: Robert Bitay

Grolsch.RO: Melodie de fredonat în duș?

ANA-MARIA GURAN: Selah Sue si Ronny Mosuse - Ain't No Sunshine.


Grolsch.RO: 10 albume fără de care viața ta nu ar fi fost la fel de mișto.

ANA-MARIA GURAN: Pink Floyd - The Wall, Robin and The Backstabbers - Stalingrad ( Bacovia Overdrive Vol. 1), Byron - Perfect, Billie Eilish - WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?, U2 - Songs of Experience, Hurts - Desire, Mumford and Sons - Wilder Mind, Nothing But Thieves - Broken Machine, Sticky Fingers - Caress Your Soul, Fleetwood Mac - Rumours.


Grolsch.RO: Cel mai underrated album/artist

ANA-MARIA GURAN: Nu știu ce să răspund aici. Nu underrated este cuvântul, dar pot să zic că nu știu câta lume ascultă Sticky Fingers și char sunt tari. Merită ascultați.


Grolsch.RO: Filmul cu cel mai bun soundtrack?

ANA-MARIA GURAN: Iar o întrebare la care îmi e greu să răspund. Așa că o să spun despre unul din filmele pe care le-am văzut în ultimii ani. Call Me By Your Name are un soundtrack superb. E un film care m-a emoționat enorm și care m-a lăsat pe veci cu cadrul de final în cap.


Grolsch.RO: O recomandare pentru comunitatea grolsch.ro …

ANA-MARIA GURAN: Hmmm..Bombay Bicycle Club - Lights Out, Words Gone. Piesa asta îmi aduce aminte de cineva foarte drag și suna foarte bine.


https://www.cinemagia.ro/actori/ana-maria-guran-562265/
Back Published 20 Jun 2019 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose