MUSIC BASICS: CHASING I

Creativitate / by Grolsch RO

Uneori, o piesă sau un album merg mai departe decât să fie simple liste dintr-un playlist. O piesă bună te poate infecta: o asculți non-stop, o asociezi cu un eveniment sau ții minte pentru totdeauna când ai ascultat-o pentru prima dată. Dar lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când piesele preferate devin parte din soundtrack-ul vieții tale.
Rând pe rând, luăm la descusut arstiștii și playlisturile lor, încercând să aflăm melodiile care le influențează într-un fel sau altul viața de zi cu zi.

Experimentalist.RO: E dimineață, trebuie să pleci de acasă spre job. La ce dai “play” și pe ce?

Chasing I: Unul din avantajele de a fi muzician, și a trăi din asta, este că nu trebuie să pleci prea de dimineață la job :). Așa că, atunci când mă trezesc și îmi beau cafeaua și-mi fac curaj pentru ziua ce vine, în ultima vreme intru online pe Radio România Muzical și ascult muzică de cameră, orchestră și orice altceva difuzează ei. Dintr-un motiv sau altul, pentru mine, măcar jumătate de oră de muzică clasică a început să facă minuni. Și abia aștept să pot face asta în grădină, înconjurat de pomi și flori. :)

Experimentalist.RO: Când muncești și vrei să te concentrezi, asculți…

Chasing I: Când muncesc, ascult chiar ce muncesc. Dar când iau o pauză și vreau să-mi limpezesc mințile și urechile, mă îndrept spre niște chestii mai vechi și experimentale. Red Snapper, Sofa Surfers, RJD2. Și uneori, pentru un boost de energie, niște Psy-Trance: Infected Mushroom și 1200 Micrograms.

Experimentalist.RO: Melodia care te face mereu să vrei să dansezi?

Chasing I: Sunt câteva. Și nu neapărat dans, cât mișcare (deși aș putea și să dansez, dacă e cu petrecere :) Foo Fighters – The Pretender, 21 Pilots – Jumpsuit, și nelipsita Breathe de la Prodigy.

Experimentalist.RO: Care este piesa pe care crezi că ai ascultat-o cel mai mult de-a lungul vieții și de ce?

Chasing I: Au fost diverse perioade. Când eram mic ascultam întruna Roxette. Mai prin liceu au venit metalele, în mod special Testament cu albumul The Gathering. Apoi am acultat foarte multă vreme Morcheeba, albumul Who Can You Trust. Dar, dacă stau bine să mă gândesc, probabil piesa pe care am ascultat-o cel mai mult de-a lungul vieții este Bohemian Rhapsody. Fie intenționat, fie din conjunctură. :)

Experimentalist.RO: Primul CD/vinil pe care l-ai cumpărat vreodată?

Chasing I: Era de fapt casetă audio și mai mult ca sigur că era fie Fear Of The Dark (Iron Maiden), fie Metallica (Master of Puppets).

Experimentalist.RO: Există vreo melodie sau vreun album care într-un fel sau altul crezi că te-a făcut să te apuci de muzică?

Chasing I: De chitară m-am apucat inițial ca să pot cânta la foc de tabără pe o cinzeacă și un zâmbet frumos de fată. Dar ce m-a determinat să iubesc tobele a fost albumul “negru” de la Metallica.

Experimentalist.RO: Albumul all-time favorite?

Chasing I: The Gathering de la Testament. Pentru că e Dave Lombardo la tobe, pentru că e înregistrat cu metoda toți deodată, ca trupa, nu pe rând, și pentru că îmi sună și musical, și agresiv în același timp. ROCK !

Experimentalist.RO: Care este piesa pe care o asculți în ultima perioadă pe repeat?

Chasing I: Încerc să nu îmi pun nimic pe repeat, ca să nu mă repeat. Dar dacă ar fi să aleg o piesa care este foarte prezentă în urechile mele și pe care o ascult cu drag și placere, ar fi Don't Give In de la Snow Patrol.

Experimentalist.RO: Melodie de fredonat în duș?

Chasing I: SoooomeWheeere, Oooover the rainbow....

Experimentalist.RO: 10 albume fără de care viața ta nu ar fi fost la fel de mișto.

Chasing I: Morcheeba – Who Can You Trust

Testament – The Gathering

Prodigy – Music For The Gilted Generation

Robin And The Bacakstabbers – Stalingrad (hehehe)

Propellerheads – Decksandrumsandrocknroll

1200 Micrograms – 1200 Micrograms

Nu-s 10, dar sigur vor mai apărea și altele.

Experimentalist.RO: Cel mai underrated album/artist

Chasing I: Uau. Nu prea știu ce să răspund. Poate DJ Boros ? :)

Experimentalist.RO: Filmul cu cel mai bun soundtrack?

Chasing I: Pentru mine este Fear And Loathing in Las Vegas. E mișto de ascultat și doar soundtrack-ul, dar mai degrabă împreuna cu filmul. ;)

Experimentalist.RO: O recomandare pentru comunitatea grolsch.ro …

Chasing I: Nu vă suiți la volan după ce ați băut, mergeți la concerte și susțineti artiștii (mai ales pe cei locali), nu vă stresați cu lucruri mărunte, viața e prea scurtă. Cheers!

https://www.facebook.com/chasingi.official/
Back Published 31 May 2019 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose