ON CREATIVITY: SABINA [Printoteca / T-Shirt Van]

Creativitate / by Grolsch RO

Ce înseamnă creativitatea? Greu de răspuns. Însă cert este că nu doar cei talentați se bucură de ea. Creativitatea se poate cultiva de oricine este destul de curios să o găsească. Pentru că este în fiecare dintre noi, indiferent de cine suntem sau în ce domeniu lucrăm. Seria de interviuri On Creativity continuă cu noi unghiuri despre ce înseamnă creativitatea.

SABINA: Sunt Sabina, mă ocup de Printoteca, de T-Shirt Van și, mai nou, de pop-up shop-ul Printoteca. E cel mai nou proiect al nostru.

Toate aceste business-uri au în comun faptul că sunt 3 business-uri creative, adresate comunității creative din București, și nu numai.

Definirea creativității nu e deloc un proces simplu. E undeva un rezultat între curiozitate, foarte multă curiozitate, și curaj. Mai exact, când mă refer la curiozitate, mă refer la dorința de a explora și de a trăi experiențe noi. Deci, cumva creativitatea este puiul dintre curaj și curiozitate, dar neapărat cu puțină uimire acolo.

Eu cred că toți suntem creativi, cred că absolut toată lumea se naște cu un har de creativitate. Pentru că eu nu cred că nu există oameni curioși, iar curajul cumva vine la nivel 100% în momentul în care ne naștem și îl pierdem pe parcurs, pe măsură ce mai avem câte o experiență nasolă.

Din păcate, creativitatea se pierde pentru că auzim foarte des “nu se poate”, “nu e bine”, “e rușine”, “nu face asta”, “nu e voie”, “ești prea mic”. Și ușor, ușor începe să îți dispară curajul și în timp devii din ce în ce mai puțin curios.

În momentul în care începi un business, gândirea creativă joacă un rol fundamental pentru că, indiferent de domeniul în care îți dezvolți business-ul respectiv, ai nevoie de la un punct încolo să inovezi, să te diferențiezi. Și aici intervine creativitatea.

Fie că vorbim de bucătărie, fie că vorbim de tâmplărie, de instalații, de avocatură...și contabilitatea este creativă. Absolut toate domeniile au nevoie de creativitate și ca dovadă stau toate start-up-urile foarte faine, dintr-o varietate de domenii, care au crescut în ultima vreme tocmai pentru că au venit cu acel ceva absolut fermecător la care nu s-a mai gândit nimeni.

Beneficiile gândirii creative sunt... în primul rând, faptul că nu te plictisești niciodată. Este imposibil să te plictisești. Apoi, faptul că ai o anumită naivitate, să-i spunem naivitate, cu care te arunci în tot felul de proiecte imposibile și o scoți tu la capat cumva și ai capacitatea de a improviza.

Gândirea creativă ajunge să te diferențiere de alți oameni și să îți definească un crez, ceea ce e foarte important, să îți găsești valorile în care crezi, fie că ești un business sau pur și simplu faci creativitate doar pentru tine.


Printoteca: https://www.facebook.com/printoteca/

T-shirt Van: https://www.facebook.com/tshirtvan

Back Published 04 Dec 2018 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose