MUSIC BASICS: GREETINGS SUGAR

Creativitate / by Grolsch RO

Uneori, o piesă sau un album merg mai departe decât să fie simple liste dintr-un playlist. O piesă bună te poate infecta: o asculți non-stop, o asociezi cu un eveniment sau ții minte pentru totdeauna când ai ascultat-o pentru prima dată. Dar lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când piesele preferate devin parte din soundtrack-ul vieții tale.
Rând pe rând, luăm la descusut arstiștii și playlisturile lor, încercând să aflăm melodiile care le influențează într-un fel sau altul viața de zi cu zi.

Grolsch.RO: E dimineață, trebuie să pleci de acasă spre job. La ce dai “play” și pe ce?

ȘTEFAN: Lucrez de acasă, dar uneori mă duc să-mi iau o cafea, și dacă e luni dimineață, poate că ascult playlist-ul săptămânal de la Spotify. Și când mă întorc în casă, pun oricare din discurile LCD Soundystem, e excelent pentru a-ți începe ziua. Mă rog, dacă mă întrebi pe mine, e excelent mereu.


Grolsch.RO: Când muncești și vrei să te concentrezi, asculți…

ȘTEFAN: Când muncesc și vreau să mă concentrez, nu ascult muzică, ascult știri. Mi se pare că dacă asculți un disc, acela trebuie să fie un proces intim, în care consumi muzică cu ochii și urechile și pielea și spinii, ca atunci când citești o carte sau te uiți la un film. Nu pot să lucrez și să ascult muzică și să mă mai și bucur de ea, dar cred că pentru momente din astea s-a inventat techno-ul, heh.


Source: Andra Porumbeanu

Grolsch.RO: Melodia care te face mereu să vrei să dansezi?

ȘTEFAN: Lotus Flower, dar nu mereu. Poate că e din cauza clipului, că e un videoclip în care se dansează. Cert e că dacă aud Lotus Flower, și nu e nimeni prin preajmă, s-ar putea să se întample un moment de dans stângaci, atât de ridicol încât să rad și eu de mine.


Grolsch.RO: Care este piesa pe care crezi că ai ascultat-o cel mai mult de-a lungul vieții și de ce?

GABRIEL: Avem acum algoritmi care ne zic asta la finalul anului și niciodată nu e piesa la care m-aș fi gândit. Anul trecut, de exemplu, am ascultat piesa Am I Right Boy de la trupa maghiară Fran Palermo de cele mai multe ori. Habar n-aveam.


Grolsch.RO: Primul CD/vinil pe care l-ai cumpărat vreodată?

GABRIEL: Prima casetă: Simplu - X-trem de....Simplu

Primul CD: Republik - Haho Ocsi!!

Primul Vinyl: Talk talk - Spirit of eden


Grolsch.RO: Care este piesa pe care o asculți în ultima perioadă pe repeat?

ȘTEFAN: Anna Calvi – Away. Nu știu demult de Anna Calvi, dar e o descoperire de care mă bucur des. Am ascultat albumul pe două continente, mergând pe jos, conducând pe drumuri necunoscute, atârnând din pat. E minunată Anna Calvi. Ah, și mai ascult Whitney Houston – I will always love you, că locuiesc la Unirii, la fântanile de milioane, și e serbare mare, seară de seară.


Source: Andra Porumbeanu

Grolsch.RO: Melodie de fredonat în duș?

ȘTEFAN: Rar se întâmplă, e sonorizare proastă, dar rareori Bruce Springsteen - I'm on fire, pentru că are note lungi și se reverberează frumos


Grolsch.RO: 10 albume fără de care viața ta nu ar fi fost la fel de mișto.

GABRIEL:

Talk talk - Spirit of Eden

Here we go magic - A different ship

Tallest man on earth - This wind

Mgmt - Congratulations

Mars volta - De-loused in the comatorium

Simon and Garfunkel - Bookends

Mark Pritchard - Beautiful people (single)

Brian Eno - Anouther Green world

Father John Misty - Pure Comedy

Radiohead - Kings of limbs


Source: Andrei Mușat

Grolsch.RO: Cel mai underrated album/artist

ȘTEFAN: Uhm. Greetings Sugar?! Hehe. Dacă se pune. Dacă nu se pune, atunci Perfume Genius, cred. Mi-a rămas asta de la un concert pe care l-a avut în Control, urmând să cânte la 2 zile după la Glastonbury. Și mi-era rușine de el, că nu eram mai mult de 60 de oameni în sala. Ah, și ar mai fi Here we go magic, o trupă incredibil de mișto, al cărei ultim album este produs de Nigel Godrich, cel care e producatorul Radiohead cam din 1994. Deci dacă vorbim de underrated, uite o trupă world-class de care n-a auzit nimeni.

https://www.facebook.com/greetingssugar/

Back Published 07 Nov 2018 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose