Music Basics: Miluță Flueraș

Creativitate / by Grolsch RO

Uneori, o piesă sau un album merg mai departe decât să fie simple liste dintr-un playlist. O piesă bună te poate infecta: o asculți non-stop, o asociezi cu un eveniment sau ții minte pentru totdeauna când ai ascultat-o pentru prima dată. Dar lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când piesele preferate devin parte din soundtrack-ul vieții tale.
Rând pe rând, luăm la descusut oamenii și playlist-urile lor, încercând să aflăm melodiile care le influențează într-un fel sau altul viața de zi cu zi.

GROLSCH.RO: E dimineață, trebuie să pleci de acasă spre job. La ce dai “play” și pe ce?

MILUȚĂ: Îl ultima perioadă, de când am Spotify, cel mai des dau play la playlistul „Discover Weekly”, sperând să descopăr muzici noi, doar că de cele mai multe ori sunt trupe cunoscute acolo, dar se mai întâmplă să mai am și surprize. Când mă mișc prin oraș, către job sau alte locuri, ascult muzica preferată pe telefon via Spotify.


GROLSCH.RO: Când muncești și vrei să te concentrezi, asculți…

MILUȚĂ: Am câteva playlist-uri și fixații muzicale care persistă în timp și de care nu prea mă plictisesc: soundtrack-ul de la Waking Life (în special părțile cântate de Tosca Tango Orchestra și Tosca String Quartet), Liszt - Mephisto Waltz No. 1, S. 514 (fixație moștenită din filmul Veronica al lui Sebastian Schipper) și cam toată discografia lui Nik Bärtsch. Pe lângă aceste elemente prezente mereu în playlistul de concentrare, mai am un playlist cu avant-garda anilor 50 (Xenakis, Stockhausen, Ligeti, Edgard Varese, s.a.), iar dacă mi se pune pata pe vreun soundtrack de film văzut recent, cu siguranță este și el în pe listă.


Source: Adrian Varzaru

GROLSCH.RO: Melodia care te face mereu să vrei să dansezi?

MILUȚĂ: Creierul este cel care face dansul de obicei. :) Așa că extrapolez dansul la alte stări și aș zice (bazat pe obsesiile muzicale recente) că e vorba de Amenra – A Solitary Reign. Nu am apucat să văd Amenra când a fost în România, așa că anul trecut am tras o fugă la Atena să îi văd, mi-a plăcut mult show-ul, lucru care s-a transpus și în fotografiile făcute în acea seară.


GROLSCH.RO: Care este piesa pe care crezi că ai ascultat-o cel mai mult de-a lungul vieții și de ce?

MILUȚĂ: Păcat că sunt la al doilea cont de last.fm și nu mai am statisticile vechi. De-a lungul timpurilor, am avut multe albume pe care le-am uzat, contul nou de last.fm îmi zice că ar fi Triptykon — In The Sleep Of Death, dar dacă îmi amintesc eu bine, în contul vechi sigur era ceva de pe albumul The Great Mass al celor de la Septicflesh (probabil A Great Mass of Death sau Pyramid God). Dacă vorbim de vremurile dinainte de last.fm, cred că a fost My Dying Bride – The Cry of Mankind.


Source: Vlad Eftenie

GROLSCH.RO: Primul CD/vinil pe care l-ai cumpărat vreodată?

MILUȚĂ: Cred că primul CD a fost My Dying Bride - The Angel and the Dark River. Eu am început direct cu doom-ul, se pare. My Dying Bride rămâne în continuare în topul trupelor mele preferate de-a lungul timpului și mă bucur că am avut șansa să îi văd live și să îi fotografiez de câteva ori. Recunosc că nu sunt mare colecționar de CD-uri pentru că m-a prins cam mult partea digitală, dar de câte ori mi se pune pata pe ceva prefer să cumpăr și formatul fizic, în semn de suport și chiar să îl ascult pe sistemul din dotare. :)


GROLSCH.RO: Există vreo melodie sau vreun album care într-un fel sau altul crezi că te-a făcut să te apuci de fotografia de concert?

MILUȚĂ: Cred că aici pot răspunde cu albumul menționat mai sus, My Dying Bride - The Angel and the Dark River, pentru că îmi amintesc că îmi doream mult de tot să îi fotografiez la Artmania în 2007 și am și reușit, doar că din public cu o cameră ultra-zoom.


GROLSCH.RO: Albumul all-time favorite?

MILUȚĂ: La cât de variată este muzica pe care o ascult acum, mi-ar fi greu să numesc unul, dar dacă ar fi să rămân pe o insulă pustie cu un album, cred că ar fi soundtrackul de la Interstellar, pentru că știu că l-aș putea asculta luni întregi fără să mă plictisesc.


Source: Dam Bumbas

GROLSCH.RO: Care este piesa pe care o asculți în ultima perioadă pe repeat?

MILUȚĂ: E ceva ce am descoperit recent, e bun și Spotify la ceva, Ancestors — Gone. Cu ocazia acestui interviu, am văzut că are și clip, și constat cu regret că are doar 2900 de vizualizări (ce-i drept are doar două săptămâni de când e lansat). Numai chestii pe gustul meu la Pelagic Records, aruncați un ochi pe YouTube.


GROLSCH.RO: Melodie de fredonat în duș?

MILUȚĂ: Nu obișnuiesc să fredonez la duș. :(  Bine, dacă aș fredona în perioada asta, aș alege 1049 Gotho de la Idles. :)


GROLSCH.RO: 10 albume fără de care viața ta nu ar fi fost la fel de mișto.

MILUȚĂ: Agalloch – Ashes Against The Grain

Amenra — Mass VI

Allochiria — Omonoia

Anna von Hausswolff — Dead Magic

Clint Mansell — The Fountain

Cult of Luna - Mariner

David Lynch — Crazy Clown Time

Gojira — Magma

The Gathering – Home

Swans – The Glowing Man


GROLSCH.RO: Cel mai underrated album/artist .

MILUȚĂ: Jambinai – A Heritage. Recunosc că abia de curând i-am descoperit, dar după umila mea părere mi se par una dintre cele mai bune trupe de post-rock pe care le-am ascultat până acum.


Source: Vlad Cupsa

GROLSCH.RO: Filmul cu cel mai bun soundtrack?

MILUȚĂ: Clar Interstellar, singurul film pentru care m-am întors la cinema de mai multe ori să îl văd și al cărui soundtrack a fost pe ultra-heavy rotation vreun an de când am văzut filmul. Apoi am mers să îl văd și pe Hans Zimmer live pentru cele două-trei piese din Interstellar care erau în playlist. Dar mențiuni onorabile și pentru The Fountain, Waking Life și Twin Peaks firește (The Pink Room a lui Badalamenti încă e de actualitate pentru mine).


GROLSCH.RO: O recomandare pentru comunitatea grolsch.ro …

MILUȚĂ: Videoclipul de la Raketkanon: Anna.


https://www.facebook.com/miluta7/
Back Published 20 Sep 2018 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose