On Creativity: Ramona Manea [BumbagR]

Creativitate / by Grolsch RO

Ce înseamnă creativitatea? Greu de răspuns. Însă cert este că nu doar cei talentați se bucură de ea. Creativitatea se poate cultiva de oricine este destul de curios să o găsească. Pentru că este în fiecare dintre noi, indiferent de cine suntem sau în ce domeniu lucrăm. Seria de interviuri On Creativity continuă cu noi unghiuri despre ce înseamnă creativitatea.

RAMONA: BumbagR l-am creat…de fapt, nu neapărat că l-am creat, pur și simplu a apărut deodată, când chiar nu mă așteptam. Și mi-a părut super bine și atunci am început să dezolv și să creez cu adevărat BumbagR.

Cumva da, a apărut...Și trebuie să ai grijă de treaba asta acum dacă a apărut în viața ta ca un business, cumva, ca un brand.

Nu mă consider neapărat o persoană creativă, dar atunci când ești atent la super multe detalii și când trebuie să faci o chestie care să ajute cumva oamenii și viețile lor de zi cu zi, trebuie să fii cumva creativ. Trebuie să faci asta, pentru că oamenii se plictisesc repede de orice, un produs sau ceva repetitiv, și tu cumva trebuie să creezi lucru constant. Deci practic sunt o persoană creativă și mă inspir din orice, orice. Și mă ajută treaba asta.

Când trebuie să creezi ceva, îmi fac masa de lucru plină cu tot felul de chestii, de la jucărioare, creioane colorate, chiar și pisicile. Și îmi pun toate chestiuțele, toate nebuniile mici, și mă inspir din fiecare. Din fiecare iau câte ceva. Oricum, întotdeauna încep de la culoare.

Păi, creativitatea e atunci când te simți foarte relaxat și, nu știu, îți vin idei pur și simplu, dacă te focusezi pe un lucru anume. Nu știu. Să fii creativ e ceva de la sine. Nu trebuie să fie un talent. Desenul poate să fie oarecum un talent, deși dacă practici, îl înveți. Și creativitatea...dacă ești nevoit să creezi, trebuie să creezi ceva. Și cum arta e oricum abstractă, ce e urât pentru cineva e frumos și invers. Deci cred că creativitatea se găsește în fiecare om, oarecum. Și da, sunt o persoană creativă.

Și cred că e bine să fii un om creativ, că nu te plictisești.

https://www.facebook.com/bumbagR/
Back Published 30 Aug 2018 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose