On Creativity: Vexant

Creativitate / by Grolsch RO

Ce înseamnă creativitatea? Greu de răspuns. Însă cert este că nu doar cei talentați se bucură de ea. Creativitatea se poate cultiva de oricine este destul de curios să o găsească. Pentru că este în fiecare dintre noi, indiferent de cine suntem sau în ce domeniu lucrăm. Seria de interviuri On Creativity continuă cu noi unghiuri despre ce înseamnă creativitatea.

Salut, eu sunt Bogdan. Sunt creatorul Vexant și sunt stencil artists.

Vexant a apărut acum 5 ani de zile și cred că a apărut dintr-o necesitate de a-mi crea singur tricouri. Și efectiv la nivelul de a vinde am ajuns când am fost la un party, și tipul care vindea bilete acolo mi-a cerut să îi fac 4 tricouri. Și așa a apărut ideea de a vinde tricouri pe Vexant.

Pentru mine, creativitatea e o necesitate de exprimare. Adică este o necesitate de manifestare, de a scoate ceva ce am în mine și de a mă elibera un pic de nevoia asta.

Și dacă sunt o persoană creativă? Cred că dacă am necesitatea asta să mă manifest, să mă exprim, cred că da, sunt o persoană creativă.

Cred că dacă cineva nu este creativ de fel, i-ar fi foarte greu să se ducă spre direcția asta. Pentru că în general oamenii dacă nu fac din suflet ce fac, nu o să avanseze foarte mult.

Beneficiile creative sunt simple: găsești soluții cam în orice situație. Cam asta e ideea. Și e mai interesantă viața un pic.

E destul de greu să definești de unde îți vine ideea unui tricou. Poate să vină de la o amintire, efectiv de la subiectul care vine și îți cere să îi faci un tricou. Te uiți la el și efectiv îți vine o idee. Sau pur și simplu fac un research pe net, știu cam în ce direcție să mă duc și, analizând mai multe poze, filme, desene, opere de artă, definiții de cuvinte, sentimente, pot să creez un model.

Adică îmi fac un colaj mai întâi în cap și apoi îl transpun pe hârtie.

https://www.facebook.com/Vexant-261133344005366/
Back Published 14 Aug 2018 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose