On Creativity: Florin [NODmakerspace[

Creativitate / by Grolsch RO

Ce înseamnă creativitatea? Greu de răspuns. Însă cert este că nu doar cei talentați se bucură de ea. Creativitatea se poate cultiva de oricine este destul de curios să o găsească. Pentru că este în fiecare dintre noi, indiferent de cine suntem sau în ce domeniu lucrăm. Seria de interviuri On Creativity continuă cu noi unghiuri despre ce înseamnă creativitatea.

Florin: Sunt Florin Cobuz, sunt arhitect și sunt co-fondator în NODmakerspace.

Creativitatea o are toată lumea, pur și simplu trebuie să încercăm să ajungem la ea.

Nu există oameni necreativi. Pur și simplu sunt oameni care au fost învățați să gândească numai într-un anumit fel.

Creativitatea înseamnă o minte liberă. Fără o minte liberă ea nu poate să existe. Și o minte liberă se poate găsi atunci când ești detașat de orice factor care te poate influența într-un mod negativ. Pur și simplu trebuie să îți eliberezi mintea. Și dacă o faci prin călătorie, prin meditație, prin yoga, printr-un sport, prin stat cu cineva drag, fără stresuri, poți să ai acces la un ocean infinit de creativitate.

Nu cred că un business poate să existe fără creativitate. Și dacă vinzi un anumit produs, dacă ești om de vânzări, trebuie să fii creativ într-un fel sau altul.

Dacă urmezi numai niște tipare, fără să aduci un input propriu legat de situația în care te afli, de oamenii cu care vorbești sau de mediul politic, cultural, nu poți să excelezi într-un business. Deci nu există business fără creativitate.

Eu mă consider o persoană creativă, și e clar că sunt mult mai creativ atunci când chiar îmi dau timp să fiu creativ.

Back Published 03 Aug 2018 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose