Music Basics: Daniel Boiangiu [Cardinal]

/ by Grolsch RO

Uneori, o piesă sau un album merg mai departe decât să fie simple liste dintr-un playlist. O piesă bună te poate infecta: o asculți non-stop, o asociezi cu un eveniment sau ții minte pentru totdeauna când ai ascultat-o pentru prima dată. Dar lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când piesele preferate devin parte din soundtrack-ul vieții tale.
Rând pe rând, luăm la descusut arstiștii și playlisturile lor, încercând să aflăm melodiile care le influențează într-un fel sau altul viața de zi cu zi.

Source: Dezacordat / Alina Caramarin

Experimentalist.RO: E dimineață, trebuie să pleci de acasă spre job. La ce dai “play” și pe ce?

DANIEL: De regulă, trebuie ceva super energic, cu tempo mare şi ritm foarte puternic. Cel mai des ascult THEE OH SEES în drum spre facultate, pentru că cei 2 toboşari ai lor fac cât 5 espresso-uri.

Toată muzica o ascult pe Mp3-Player, ca un neandertal, pentru că pe telefon nu am destulă memorie pentru toate albumele de care am nevoie să trec prin zi.

Experimentalist.RO: Când muncești și vrei să te concentrezi, asculți…

DANIEL: Albume pe care le am deja în rotaţie bine de tot, ca să nu fiu distras de la muncă de experienţa descoperirii unui album nou. Mai ascult şi viniluri, le colecţionez de când eram în generală.

Source: The Intermission

Experimentalist.RO: Melodia care te face mereu să vrei să dansezi?

DANIEL: Atunci când sunt singur acasă, mereu mă ridică de pe scaun “DVNO” de la JUSTICE. La petreceri – orice de la DEATH GRIPS.

Experimentalist.RO: Care este piesa pe care crezi că ai ascultat-o cel mai mult de-a lungul vieții și de ce?

DANIEL: Probabil „Run To The Hills” de la IRON MAIDEN. Ştiu că o ascultam zile în şir când eram mic doar pentru că mă înnebuneau chitările alea armonizate de la început.

Source: Vladimir Gheorghiu

Experimentalist.RO: Primul CD/vinil pe care l-ai cumpărat vreodată?

DANIEL: Primul CD ar fi „Sworn Allegieance” de la deatherii suedezi UNLEASHED, când aveam vreo 10 ani (de la frate-miu mai mare am preluat multe din zona asta a muzicii în perioada aia de formare). Primul disc a fost TOXIC HOLOCAUST „An Overdose Of Death” în 2010, dar l-am dat de atunci şi încă mă oftic.

Experimentalist.RO: Există vreo melodie sau vreun album care într-un fel sau altul crezi că te-a făcut să te apuci de muzică?

DANIEL: Aici aş vorbi tot de IRON MAIDEN sau JUDAS PRIEST, care m-au hipnotizat când eram mic cu show-urile lor „larger than life” pe stadioane şi arene sold out.

Atunci când am luat contact cu artiştii de garaj (TY SEGALL, KING GIZZARD, THE MUMMIES), am văzut cam cât de uşor poţi să faci muzică grozavă cu resurse minime. Aici aş aminti primul album al lui TY SEGALL, „Horn The Unicorn”.

Source: Mihai Matei

Experimentalist.RO: Albumul all-time favorite?

DANIEL: IRON MAIDEN “The Number Of The Beast”.

Experimentalist.RO: Care este piesa pe care o asculți în ultima perioadă pe repeat?

DANIEL: Noile single-uri IDLES – “Colossus” şi “Danny Nedelko”.

Experimentalist.RO: Melodie de fredonat în duș?

DANIEL: Ceva pop foarte cheesy. ABBA? Madonna “Hung Up”?

Source: The Intermission / Vladimir Gheorghiu

Experimentalist.RO: 10 albume fără de care viața ta nu ar fi fost la fel de mișto.

DANIEL: În nicio ordine anume:

TAME IMPALA „Lonerism”

MERCYFUL FATE „Don’t Break The Oath”

BLACK SABBATH „Paranoid”

DAFT PUNK „Random Access Memories”

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD „Nonagon Infinity”

RAMONES „Ramones”

THE BEATLES „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”

IRON MAIDEN „The Number Of The Beast”

TOTORO „Home Alone”

ROKY ERICKSON „The Evil One”

Source: Costin Gima

Experimentalist.RO: Cel mai underrated album/artist ...

DANIEL: Mi se pare că toţi artiştii pe care îi ascult se bucură de notorietate în nişele lor respective, oricât de mari sau mici ar fi. Mai apare câte o surpriză cum ar fi OHMWAR din Canada, care au scos nişte materiale de punk/post-hardcore în ultimii ani care m-au super dat pe spate şi îi ascultă doar o mână de oameni.

Un artist preferat de-al meu foarte underrated e ARIEL PINK, care, deşi e în creştere constantă în nişa lui de dream-pop, mi se pare că este un compozitor de 10 ori mai bun decât Josh Homme sau Alex Turner sau cine mai umple stadioanele acum.

Experimentalist.RO: Filmul cu cel mai bun soundtrack?

DANIEL: Orice a făcut GOBLIN pentru filmele italiene din anii 70-80 (Suspiria, Tenebre, Profondo Rosso). De asemenea, toate filmele lui John Carpenter, ale căror coloane sonore tot el le compunea.

Source: Mihai Matei

Experimentalist.RO: O recomandare pentru experimentaliști…

DANIEL: Cred că ar trebui să dea o ureche la ROKY ERICKSON sau ARIEL PINK dacă sunt în căutare de singer-songwriteri care au rupt norma. COURTNEY BARNETT m-a luat iarăşi sub asalt la capitolul ăsta.

Şi noul single CARDINAL, bineînţeles!

https://www.facebook.com/CardinalBandCta
Back Published 12 Jun 2018
0 comments
Choose a cover
Choose