Music Basics: Paul [EYEDROPS]

/ by Grolsch RO

Uneori, o piesă sau un album merg mai departe decât să fie simple liste dintr-un playlist. O piesă bună te poate infecta: o asculți non-stop, o asociezi cu un eveniment sau ții minte pentru totdeauna când ai ascultat-o pentru prima dată. Dar lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când piesele preferate devin parte din soundtrack-ul vieții tale.
Rând pe rând, luăm la descusut arstiștii și playlisturile lor, încercând să aflăm melodiile care le influențează într-un fel sau altul viața de zi cu zi.

Source: Shamrockraver Photography

Experimentalist.RO: E dimineață, trebuie să pleci de acasă spre job. La ce dai “play” și pe ce?

Paul: Dimineața e momentul ăla din zi în care ascult noile descoperiri. Cumva, cred că mă trezesc cu gândul de a mai trece prin ele o dată. Acum, spre exemplu, pentru că încerc să mai domolesc din ritmul la care trăiesc, ascult Dope Lemon.

Experimentalist.RO: Când muncești și vrei să te concentrezi, asculți…

Paul: Am de câțiva ani buni un album de care nu reușesc să mă satur. E vorba de Dark Days Exit al lui Felix Laband. E muzica aia pe care o pun oricând vreau să fiu lasat în pace, fie chiar și de mine însumi.

Source: Bogdan Munteanu

Experimentalist.RO: Melodia care te face mereu să vrei să dansezi?

Paul: Don’t stop me now, de la Queen. Nu știu cum mi-aș putea argumenta alegerea, altfel decât spunând că pur și simplu nu mă pot abține când o aud.

Experimentalist.RO: Care este piesa pe care crezi că ai ascultat-o cel mai mult de-a lungul vieții și de ce?

Paul: Este vorba cu siguranță despre Strawberry Fields de la Beatles. Cred că de acolo a pornit totul, de la ei, și de la perioada anilor 60. Ma țin minte copil, uitându-mă la clip, și gândindu-mă că sigur trebuie să mai fie ceva de care eu nu știu, și care odată descoperit îmi va dezvalui un univers nou, unde mă voi simți acasă.

Source: Shamrockraver Photography

Experimentalist.RO: Primul CD/vinil pe care l-ai cumpărat vreodată?

Paul: Michael Jackson, Bad. Erau în Drumul Taberei, la Piața Moghioroș o groază de tarabagii cu casete și CD-uri, în dreptul cărora mă opream întotdeauna fascinat.

Experimentalist.RO: Există vreo melodie sau vreun album care într-un fel sau altul crezi că te-a făcut să te apuci de muzică?

Paul: Muse-Origin of Symmetry. Prima dată când am ascultat MUSE mi s-au înmuiat picioarele: a fost pentru prima dată când am simțit că o muzică îmi satisfice de-odată toate nevoile, că umple toate spațiile, acoperă toate stările.

Source: Bogdan Munteanu

Experimentalist.RO: Albumul all-time favorite?

Paul: Aici mă văd nevoit să trișez și să enumăr două albume: Sg. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Beatles) și The Wall (Pink Floyd), pentru că ambele au schimbat pentru totdeauna regulile și modul în care ne raportăm la muzică și la societate.

Experimentalist.RO: Care este piesa pe care o asculți în ultima perioadă pe repeat?

Paul: MUSE – Thought Contagion, fiindcă este noun outa, și așa mi se întampla cu orice scot băieții ăștia.

Experimentalist.RO: Melodie de fredonat în duș?

Paul: The shins, new slang. Curge fix ca apa, are o fluditate care m-a surprins încă de când am auzit-o prima dată pe soundtrack-ul filmului Garden State.

Source: Shamrockraver Photography

Experimentalist.RO: 10 albume fără de care viața ta nu ar fi fost la fel de mișto.

Paul:

Placebo – Black Market Music – mi-a dat curaj

Incubus – Morning View – m-a inspirat muzical

Beatles - Sg. Pepper’s Lonely Hearts Club Band – e acasă

MUSE – Origin of Symmetry – nu știu nimic mai rotund de-atât

Nirvana – Nevermind - speechless

AB4 – Toxic – mi-a arătat că se poate și la noi

OCS – Ne punem în cap – m-a trimis în căutări

Michael Jackson – Dangerous – prima pasiune muzicală

Vita de vie - Fenomental – pentru că este în continuare un reper pentru underground

Arcade Fire – Funeral – m-a trecut cu bine prin clipe grele

Experimentalist.RO: Cel mai underrated album/artist

Paul: Raportat la România, va trebui să spun Oasis. Asta pentru că deși sunt dintre trupele de care oricine știe, simt că n-au fost luați niciodată în serios și judecați la adevarata lor valoare. În conștiința noastră colectivă, sunt băieții ăia care au dat câteva piese bune de fredonat și nimic mai mult, însă universal lor este unul extreme de vast și profund.

Experimentalist.RO: O recomandare pentru experimentaliști…

Paul: Peach Pit. I-am găsit din pură întâmplare pe YouTube și de-atunci îi tot ascult, fiindcă sunt ca o zi de primăvară. De asemena, încă o trupă de care nu se prea știe pe la noi este Puggy. Recomand ;)

https://www.facebook.com/EyedropsBand/
Back Published 05 Apr 2018
0 comments
Choose a cover
Choose