Music Basics: Rocca [FiRMA]

/ by Grolsch RO

Uneori, o piesă sau un album merg mai departe decât să fie simple liste dintr-un playlist. O piesă bună te poate infecta: o asculți non-stop, o asociezi cu un eveniment sau ții minte pentru totdeauna când ai ascultat-o pentru prima dată. Dar lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când piesele preferate devin parte din soundtrack-ul vieții tale.
Rând pe rând, luăm la descusut arstiștii și playlisturile lor, încercând să aflăm melodiile care le influențează într-un fel sau altul viața de zi cu zi.

Experimentalist.RO: E dimineață, trebuie să pleci de acasă spre job. La ce dai “play” și pe ce?

Rocca: Diminețile au o semnificație aparte, iar muzica are darul de a-ți altera emoția. Decât să dau play la o piesă care îmi va răspunde la orice mi-ar putea trece prin cap, prefer să dau drumul la radio. Mă trezește, mă aduce în prezent și mă conectează la starea de spirit a orașului. Este cel mai bun moment pentru a descoperi muzica nouă. Dacă radioul nu mă surprinde cu nimic, salvez situația cu un play la “Around the World “ a celor de la Daft Punk sau Nina Simone cu “Feeling Good”. Pretty uplifting.


Experimentalist.RO: Când muncești și vrei să te concentrezi, asculți…

Rocca: Muzică clasică de cele mai multe ori. Workflow-ul este mai fain, iar rezultatele au fost întotdeauna pozitive. Sunt perioade când mă opresc la un artist anume. Zilele aste orice de la Edvard Grieg funcționează.


Source: Adi Bulboacă

Experimentalist.RO: Melodia care te face mereu să vrei să dansezi?

Rocca: Queen - “Don’t stop me now” este chintesența “je m’en fiche”-ismului. Mă face să mă simt dansator. Oricine, absolut oricine, indiferent de skill-uri, poate să-și bage picioarele și să danseze pe această piesă. Un mare dar de la Freddie.


Experimentalist.RO: Care este piesa pe care crezi că ai ascultat-o cel mai mult de-a lungul vieții și de ce?

Rocca: Queen – Bohemian Rapsody. Pentru că este un melange de operă și rock, pentru că o aud la alții regulat, dar mai ales pentru că este perfectă pentru exerciții vocale.


Source: Ionuț Rebegea

Experimentalist.RO: Primul CD/vinil pe care l-ai cumpărat vreodată?

Rocca: Elvis Presley „Heartbreak Hotel”. E greu de explicat ce am simțit când am auzit prima dată piesa (aveam vreo 10 ani). Cert este că sentimentul a rămas intact până la ora acestui interviu. Este ceva în armonie și sound... dunno.


Experimentalist.RO: Există vreo melodie sau vreun album care într-un fel sau altul crezi că te-a făcut să te apuci de muzică?

Rocca: “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” – David Bowie. Atunci am înțeles că oamenii ascultă cu ochii. Capodopera lui Bowie te introduce într-o lume aparte, unde muzica nu mai este doar o înșiruire de note și versuri interpretate cu sau fără virtuozitate. Aici devine poveste.


Source: Dan Tautan

Experimentalist.RO: Albumul all-time favorite?

Rocca: Pink Floyd – The dark side of the moon. Emoție epică.


Experimentalist.RO: Care este piesa pe care o asculți în ultima perioadă pe repeat?

Rocca: Tot Kendrik Lamar cu “Alright”. Deși are succes, omul reușește să transmită în mod real și nu se pierde în ambalajul comercial. Este printre puținii care reușesc această performanță în era on-line. Iar piesa asta te scote în strada…


Experimentalist.RO: Melodie de fredonat în duș?

Rocca: Travis – “Why does it always rain on me?”. Răspunsul e în versuri… :)


Source: SOUNDZONE

Experimentalist.RO: 10 albume fără de care viața ta nu ar fi fost la fel de mișto.

Rocca:  

Nina Simone – I put a spell on you 

Pink Floyd – The dark side of the moon

Queen – A night a the opera

Led Zeppelin - Led Zeppelin, Led Zeppelin II, Led Zeppelin III, Led Zeppelin IV

The Beatles - Abbey road

Daft Punk - Discovery

Elvis Presley – mai toate…

Nirvana – Nevermind

George Michael – Older

David Bowie - The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars

Știu că sunt mai multe, dar nu m-am putut abține.


Source: Gicu Boboc

Experimentalist.RO: Cel mai underrated album/artist .

Rocca: Trebuie să fie Jack White. Succesul aparent nu-i face dreptate. A reușit să reinventeze rock’n’rol-ul și blues-ul printr-o interpretare personală ce-l face relevant pentru contemporanitate. Este genul de artist care poate trezi în puști dorința de a pune mâna pe chitară. Dacă nu ați apucat, ascultați albumul “”Lazaretto” și veți redescoperi sunetul rebel.


Experimentalist.RO: O recomandare pentru experimentaliști…

Rocca: Cât mai multe voci feminine românești contemporane. Ieri am auzit “Get Back” a Valeriei Stoica. Magic. Go check her out!


https://www.facebook.com/TrupaFirma/
Back Published 14 Feb 2018
0 comments
Choose a cover
Choose