Interviu cu Partizan: "mai ascultăm o muzică, mai vedem ceva dintr-un film, mai bârfim ceva politică… "

/ by Grolsch RO

Partizan ne-a luat pe toți prin surprindere în 2002, când alternative-ul nu prea își găsea locul printre piesele pop care rulau peste tot pe repeat. Și cu toate acestea, creavititatea, sound-ul, versurile molipsitoare și interpretarea artistică au făcut din Partizan o trupă pe care nu te saturi să o vezi live. Dar mai multe detaliem împreună cu Augustin Nicolae, basistul formației.

ExperimentalistRO: Deja putem spune că sunteți una dintre cele mai vechi formații de alternative din România. Cum se vede scena nouă din pielea formației Partizan?

Augustin: Din perspectiva celui mai tânăr PARTIZAN, spun că, în momentul ăsta, scena se vede exact așa cum e ea – underground.


ExperimentalistRO: Primul album al formației a apărut într-o perioadă în care pop-ul exploda pe canalele de muzică românească. Și cu toate acestea, “Am cu ce” a fost un succes. Care credeți că a fost motivul?

Augustin: Poate că fix asta – e o piesă pop.


ExperimentalistRO: Bucureștiul se strecoară des printre versurile pieselor voastre. De ce?

Augustin: E casa noastră, e la îndemână, și nu în ultimul rând e portretul robot al întregii țări – aici foarte multă lume are părinții sau bunicii din altă parte, aici găsești toate obiceiurile și apucăturile românești sau la modă în România pentru că aici sunt oameni din toată țara. Bucureștiul e orașul cu toate soiurile de români, n-ai cum să-l eviți!


ExperimentalistRO: Cum decurge o zi cu Partizan în studio?

Augustin: E o surpriză și pentru noi. De exemplu, acum se lucrează la piese noi - ne întâlnim la noi în sală, ascultăm ideile deja schițate, mai ascultăm o muzică, mai vedem ceva dintr-un film, mai bârfim ceva politică…


ExperimentalistRO: Care este cel mai des întâlnit impediment de care s-a lovit formația în procesul de creație?

Augustin: Nu cred că există un impediment care să se fi manifestat constant în viața trupei atunci când a venit vorba de a face melodii noi. Mai degrabă, există mereu gândul de a veni cu piese noi atunci când simți că te macină câte una, ci nu când există vreo determinare exterioară, gen “Vom semna (…) pentru un album ce urmeaza să conțină 12 piese, vom promova aia, aia și aia…” etc.. Bine, și dacă n-am nimic de spus….? Ăsta zic eu că e un impediment.


ExperimentalistRO: Există vreo diferență de public la concertele de acum față de primele concerte ale formației?

Augustin: Aici mi-e greu să răspund.


ExperimentalistRO: Dacă ați putea colabora cu orice artist [dead or alive], care ar fi alegerea voastră?

Augustin: Habar n-am, nu m-am gândit...!


ExperimentalistRO: Există vreun proiect muzical din noul val de rock alternativ care vă place în mod special?

Augustin: Mie îmi place formația Am fost la munte și mi-a plăcut, lui Artan îi place Mes Quins...


ExperimentalistRO: O recomandare pentru experimentaliști...

Augustin: Relaxați-vă!


https://www.facebook.com/Partizan.ro/Back Published 16 Jan 2018
0 comments
Choose a cover
Choose