Music Basics: Hefe

/ by Grolsch RO

Uneori, o piesă sau un album merg mai departe decât să fie simple prezențe într-un playlist. O piesă bună te poate infecta: o asculți non-stop, o asociezi cu un eveniment sau ții minte pentru totdeauna când ai ascultat-o pentru prima dată. Dar lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când piesele preferate devin parte din sountrack-ul vieții tale.
Rând pe rând, luăm la descusut artiștii și playlisturile lor, încercând să aflăm melodiile care le influențează într-un fel sau altul viața.

Source: Bracelet Pictures

Experimentalist.RO: E dimineață, trebuie să pleci de acasă spre job. La ce dai “play” și pe ce?

Hefe: Ramones - Ramones (cd player/vinyl/iPod)

Ramones cred că sunt un mod foarte bun de a-ți începe ziua...mai ales când mergi la muncă. Pui căștile și cânți împreună cu Joey Ramone râzând în timp ce intri pe ușa locului unde lucrezi…

"Hey ho, let's go

Shoot'em in the back now

What they want, I don't know

They're all reved up and ready to go"  și râzi. Repet....un foarte bun mod de a începe ziua. 

Experimentalist.RO: Când muncești și vrei să te concentrezi, asculți…

Hefe: Ennio Morricone . Din punctul meu de vedere, coloana sonoră a celei mai frumoase dimineți. Morricone este un loc unde vreau să fug și să respir adânc când simt că rămân fără aer. 

Source: Bracelet Pictures

Experimentalist.RO: Melodia care te face mereu să vrei să dansezi?

Hefe: Faith No More - Evidence

Cine nu dansează pe piesa asta este cel mai insensibil om de pe pământ. Îmi vine în minte clipul piesei și îl văd pe Mike Patton cu paharul de vin în mână. Dacă cineva îmi poate arăta o imagine mai jmekeră decât asta, o să-I fac cadou scooter-ul meu, dar nu are cum, pentru că nu există imagine mai tare. Piesa asta este de pe altă lume și se poate dansa pe ea cum, cât, când și cu cine vrei până la epuizare.

Experimentalist.RO: Care este piesa pe care crezi că ai ascultat-o cel mai mult de-a lungul vieții și de ce?

Hefe: Rage Against The Machine- Killing in the name

Pentru că a fost coloana sonoră a multor întâmplări din viața mea , din capul meu sau de prin locurile unde mergeam. S-au întâmplat multe cu piesa asta pe fundal, am văzut multe și încă mai văd că se întâmplă multe în timp ce Zack strigă: "Fuck you, I won’t do what you tell me!"...classic.

Source: Bracelet Pictures

Experimentalist.RO: Ții minte care a fost primul CD/vinil pe care l-ai cumpărat vreodată?

Hefe: Metallica - And justice for all - pe casetă!!!

Metallica a început totul pentru mine și sunt mai mult ca sigur că alături de ei o să și termin. Parcă mă văd cumva în viitor zicând...ultima dorință a mea...”vă rog, dați play la "And justice for all". I’ll always be a Metallica kiddo.

Experimentalist.RO: Există vreo melodie sau vreun album care într-un fel sau altul crezi că te-a făcut să te apuci de muzică?

Hefe: Beastie Boys - Ill Communication

Beastie Boys m-au învățat ce înseamnă cool, ce înseamnă New York, ce înseamnă hip-hop și rock în același timp, ce însemnă să ascult pe repeat ani de zile un album, iar acest album “Ill Communication” m-a făcut să visez la tot ceea ce îmi doream să fiu. Unul dintre cele mai importante albume pentru mine, un album care m-a educat și mi-a ridicat standardele până pe Empire State Building....cause you can’t, you won’t and you don t stop. RIP MCA.

Source: Bracelet Pictures

Experimentalist.RO: Albumul all-time favorite?

Hefe: Deftones - Around The Fur

Deftones este trupa mea de suflet, trupa care însumează cumva peste 20 de ani din viața mea în care ei au fost lângă mine mereu la bine și la rău. Ascult de fiecare dată “Around the fur” cu plăcerea cu care l-am ascultat prima dată. A trecut testul timpului, iar Deftones au adus în viața mea un pachet complet pe care nu a putut să-l aducă nimeni.

Experimentalist.RO: Care este piesa pe care o asculți în ultima perioadă pe repeat?

Hefe: Quicksand- Cosmonauts

Hmm..în ultima lună au fost Quicksand. Ei au scos în 2017 un album nou după 22 de ani, un album pe care eu îl aștept de 22 de ani. I love Quicksand.

Experimentalist.RO: Melodie de fredonat în duș?

Hefe: Ice Cube - It was a good day

Aș fredona melodia asta, și în general piesele lui Ice Cube, în dus, lângă duș, sub duș, pe stradă, lângă stradă, în casă, pe casă, în orice condiție atmosferică pe Pămant și pe lună... Big up Ice Cube!!!

Source: Bracelet Pictures

Experimentalist.RO: Cel mai underrated album/artist.

Hefe: Helmet - Betty

Despre Helmet pot vorbi jumătate de zi. Una dintre cele mai underrated trupe ever. Multe trupe au luat de la ei, puțini i-au menționat după ce au făcut asta. Albumul “Betty” este minunat de la copertă până la ultima piesă, și-l pot asculta zile întregi la rând oprindu-mă doar să pot merge să-mi iau ceva de mâncare...Helmet for life!

Experimentalist.RO: 10 albume fără de care viața ta nu ar fi fost la fel de mișto.

Hefe:  John Coltrane - Love Supreme, Bad Brains- Bad brains, A Tribe Called Quest - People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm, Tool - Aenima, Faith No More - Angel Dust, Alice in Chains - Dirt, NOFX- Punk in drublic, Sublime- Sublime, Smashing Pumpkins- Siamese Dreams, At the drive in - Relationship of Command. 

 

Experimentalist.RO: O recomandare pentru experimentaliști…

Hefe: Slint- Spiderland (album)

Un album experimentalist pentru experimentaliști. Un album care merită mult mai mult decât a primit din partea publicului. Eu încerc mereu când am ocazia să vorbesc despre el și să conving lumea să-l asculte. Și acum fac același lucru...Listen to Slint!!!!
Back Published 05 Dec 2017
0 comments
Choose a cover
Choose