Interviu cu The Mono Jacks: ce mai face rock-ul alternativ românesc?

/ by Grolsch RO

The Mono Jacks se urcă pe scenă de prin 2009. Cu un sound înrădăcinat în brit-indie și alternative rock, au reușit să se facă îndrăgiți prin prestații live impecabile și o energie molipsitoare. După o vară petrecută în sala de repetiții și în studio, trupa a scos la lumina cel de-al doilea album de studio, intitulat “Ușor distorsionat”.

Source: The Mono Jacks

Experimentalist.RO: Povestește-mi despre începuturile proiectului The Mono Jacks.

The Mono Jacks: The Mono Jacks este un proiect ce a luat naștere într-un moment în care proiectul AB4 nu mai putea să continue datorită componenței noastre exotice de-atunci. Jumătate italieni și jumătate români însemna că eram tot timpul pe drumul dintre București și Roma și înapoi.

Am cautat oameni noi, și undeva prin 2009 am ieșit la lumină. La un an dupa asta aveam să lansăm primul album împreună, “Now In Stereo”.

Experimentalist.RO: Care este povestea din spatele numelui?

The Mono Jacks: E un joc de cuvinte care a plecat de la un fetish al meu legat de cuvântul MONO. Ar fi de menționat și că toate cablurile care intră în chitare au jackuri mono.

Experimentalist.RO: Cum crezi că a evoluat scena de rock alternativ în ultimii ani?

The Mono Jacks: Ce pot să spun cu siguranță este că în ultimii ani se cântă mai mult și mai bine. Asta e un semn bun într-o industrie muzicală care nu prea avea ochi pentru alternative rock

Experimentalist.RO: Ce trupe autohtone îți plac?

The Mono Jacks: The Mono Jacks :)

Experimentalist.RO: Care crezi că este cea mai bună metodă de expunere pentru o trupa de alternative, care are un public destul de limitat?

The Mono Jacks: Eu cred în puterea muzicii. E plin internetul de sfaturi vizavi de cum să postezi pe Facebook și ce să faci ca să-ți crească numărul de followeri pe canalul de YouTube, dar nimeni, sau prea puțină lume, pare să se concentreze pe artă și pe felul în care ea ar putea să iasă la iveală.

Trupa trebuie să compună și să cânte. Muzica este și trebuie să rămână scopul principal.

Restul, adică expunere s.a.m.d, ar trebui să intre în atribuția altor persoane.

Experimentalist.RO: Dacă ai putea să schimbi un lucru la scena de rock alternative din România, care ar fi acela?

The Mono Jacks: Asta ar presupune că știu eu mai bine. Dar nu știu. Trebuie schimbat ceva?

Experimentalist.RO: Povestește-mi despre noul album…

The Mono Jacks: Noul album este un vis. Este o colecție de 10 piese ce a ajuns să fie înregistrate alături de niște oameni pe care i-am cunoscut cu 4 luni inainte de a intra în studio. Nu mă întrebați cum am reușit, pentru că nu știm nici noi. Un lucru însă este sigur. A fost cu multă muncă și cu voie bună.

Experimentalist.RO: Ai un concert de-al vostru preferat? Dacă da, de ce?

The Mono Jacks: Nu există un top și nici nu facem un scop din asta. Ne place să cântăm live și ne străduim să o facem astfel încât să avem mereu amintiri frumoase.

Experimentalist.RO: Cele mai recente obsesii muzicale…

The Mono Jacks: Gaz Coombes

www.facebook.com/themonojacks/
Back Published 22 Nov 2017
0 comments
Choose a cover
Choose