Creative Jam @ Awake Festival. Răzvan de la Kryptonite Sparks și Dragoș Chișcoci, organizator Awake Festival, de vorbă cu Hefe

Creativitate / by Grolsch RO

Prima ediție a festivalului Awake a fost ocazia perfectă pentru un schimb de idei creativ. Artiștii noștri preferați s-au lăsat atrași într-o discuție efervescentă de către Hefe și ne-au împărtășit câteva secrete. Rețeta a fost simplă și cu ingrediente de calitate – doi muzicieni aflați pe val, un moderator cu întrebări faine și subiecte interminabile de conversație și am lăsat totul să înflorească în fața jar-urilor Grolsch pline cu bere rece.

Punctul nostru de întâlnire cu artiștii la festivalul Awake a fost platforma Feed Your Mind - o zonă de interacțiune și dezbateri ce a oferit participanților, in fiecare zi de festival, doza de inspirație și informație. Feed Your Mind Platform s-a adresat celor care sunt mereu în căutare de inspirație și a căror minte și imaginație rulează la viteză maximă. 

Pentru că muzica live și festivalurile sunt cei mai buni prieteni, am reunit la Creative Jam, pe organizatorul de festivalul și reprezentantul unei trupe tinere eferverscente care face valuri în alternativul românesc. 

Hefe a condimentat întâlnirea cu întrebări inspirate și i-a provocat pe Răzvan Diaconu (The Kryptonite Sparks) și Dragoș Chișcoci (organizator Awake Festival) să desconspire lucruri nemaipovestite din culisele activității lor.

Despre The Kryptonite Sparks se știe că descind din Botoșani, dar poate nu știați că Răzvan, Rareș și (din nou) Răzvan au avut o trupă în plan încă din liceu. Așa se face că prin 2010 începea să prindă formă, gust și culoare o trupă de coveruri care apoi a promovat în line-up-ul balurilor de liceu din localitate. Pentru că s-au ținut cu dinții de pasiunea lor iar Răzvan (vocalul) și Rareș chiar au urmat studii de specialitate (Conservatorul de muzică la Londra), trupa mică și indecisă de coveruri a înflorit frumos de tot într-un dintre cele mai remarcabile prezența de pe scena proaspătă a alternativului românesc. De mare ajutor a fost și întâlnirea cu Adrian Despot care s-a implicat și în partea de producție a celui mai recent album The Kryptonite Sparks. Cu Dragoș Chișcoci nu v-ați întânit probabil niciodată pe o scenă sau la un festival pentru că el face parte din zona mai puțin vizibilă a manifestărilor muzicale. El orchestrează concerte și line-upuri de festival, este un arhitect al experiențelor muzicale live care ne plac atât de mult. 

Vă invităm să urmăriți în continuare interviul din care am aflat cum se alege locația perfectă pentru un festival, cum a apărut ideea festivalului Awake, cum a făcut bookingul artiștilor pentru acest festival, dar și ce festivaluri “de afara” reprezină o inspirație și de ce.
Back Published 26 Sep 2017 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose