Axel Thesleff LA AWAKE FESTIVAL. INTERVIU PENTRU EXPERIMENTALIST.RO

Creativitate / by Grolsch RO

Festivalul Awake a fost experiența perfectă pentru acest sfârșit de vară în care ne-am străduit să vă arătăm cât de important este să îți trezești curiozitatea. După 3 zile care au trecut mult prea repede, petrecute în compania muzicii live, a teatrului, filmului, street artului și altele, ne-am reîntors acasă cu multe povești. Una dintre ele vine de la Axel Thesleff, cel care ne-a vizitat deja de câteva ori și ne surprinde întotdeauna cu modul creativ în care se reinventează muzical.

Axel își recunoaște cu modestie statul de privilegiat și admite că muzica îi oferă libertatea pe care a căutat-o, iar asta îl face să se simtă împlinit. Este desigur libertatea de a crea, de a explora și de a experimenta în voie genuri și subgenuri muzicale din vastul peisaj al muzicii electronice. Am aflat cu surprindere că Axel iubește și muzica prog și cântă într-o trupă de gen pe nume Octopie. Este drept că influențele sale muzicale pentru proiectul electronic solo vin și din zona post rock: Sigur Ros, God Speed Black Emperor și indie – Radiohead, Aphex Twin s.a. 

Am înțeles că Axel Thesleff este un adevărat experimentalist și face muzica pentru că este atras în primul rând de bucuria descoperii în căutările sale creative. Sound-ul său evoluează continuu și nu poate fi etichetat într-un anume fel pentru că mâine următoarea sa piesă va fi cu totul altfel. 

Cunoscând background-ul său muzical și faptul că este și clăpar într-o trupă, am vrut să știm care dintre cele două abordări îi aduce mai multă satisfacție. Răspunsul lui Axel a fost:  

“It’s more instant when playing. Something comes to your mind and you can just play it on your instrument. But with electronic music it’s like composing a symphony and you can have 100 tracks in there and all kind of details, you can construct the whole thing. I like playing the keyboards but it’s so nice to have all the sounds at your fingertips.”

Deși artistul a cunoscut succesul cuantificabil în cifre (piesa Bad Karma are peste 170 milioane vizualizări pe YouTube), Axel nu crede că asta ar trebuie să definească activitatea unui muzician și cu siguranță nu recomandă tinerilor artiști setarea unor astfel de obiective când vine vorba despre cariera muzicală. 

Vă invităm să urmăriți interviul integral mai jos pentru a descoperi un artist inspirațional și așteptăm cu mare interes revenirea sa în România unde are deja un fanbase solid și s-ar putea să aveți ocazia să ajungeți la unul dintre gigurile sale mai curând decât sperați. 

Thank you, Axel Thesleff, for making electronic music from the heart.

www.axelthesleff.com

Facebook Axel Thesleff

Soundcloud Axel Thesleff
Back Published 14 Sep 2017 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose