Grolsch Opening Act #7: RoadkillSoda si COMA

/ by Grolsch RO

Grolsch Opening Act #7: RoadkillSoda cântă alături de Dan și Hefe de la Coma.

În episodul de astăzi ne apropiem de un fenomen muzical prea rar în peisajul local. RoadkillSoda este una dintre trupele promotoare ale stoner rockului autohton. Și-au început activitatea în 2011 și au deja trei albume la activ, iar ultimul material discografic – "Yo no hablo Ingles", lansat prin Universal Music Romania, este disponibil și în format de dublu vinil. 

RoadkillSoda tocmai ce s-au intors din Novi Sad, Serbia, unde au deschis unul dintre cele mai mari festivaluri europene, Exit Festival, pe Main Stage.

Mihnea ne povestește cum se vede de la ei trupa Coma: 

Una din trupele mele de suflet romanesti, m-am intersectat cu baietii din Coma de-a lungul timpului la diverse concerte unde am cantat impreuna, ocazie cu care au luat nastere niste prietenii frumoase. Mi-am dorit foarte mult sa avem ocazia de a reinterpreta o piesa Coma in maniera noastra, asa ca imediat ce s-a ivit ocazia am profitat de ea.
- Mihnea Ferezan (chitară, RoadkillSoda)

Iată ce ne-a spus Vava (RoadkillSoda) despre cum au ales să interpreteze piesa "Document", lansată de Coma în martie 2015, reinterpretată în manieră proprie RoadkillSoda cu versuri in engleza: 

Am vrut sa cantam Coma in stilul nostru. Nu avea niciun sens sa luam o piesa Coma si sa incercam sa o cantam ca ei; nu ar fi iesit la fel de bine si oricum nu ne reprezenta. Asa ca am mers pe o piesa cu care am rezonat (una din multele piese faine ale baietilor), Mihnea a regandit-o si ne-am jucat putin pe ea, la sala. A fost foarte rapida treaba, am intrat imediat in film. Faptul ca am putut sa o inregistram alaturi de Dan si Hefe a fost genial, sunt doi super oameni si niste muzicieni cu care oricine si-ar dori sa cante. 
-Victor "Vava" Ferezan (chitară bas, RoadkillSoda)

Grolsch Opening Act face posibilă o întâlnire a proiectelor muzicale emergente pe scena românească alternativă cu cei care i-au inspirat. Cum? Provocând noii artiști să cânte un cover tribut din repertoriul trupei consacrate avându-l ca invitat pe unul dintre membrii acesteia. Și pentru că multe trupe ne-au răspuns la provocare am adunat 10 episoade în care te invităm să descoperi câte două piese înregistrate live, cântate de trupa de newcommers și un scurt interviu moderat de Hefe, unul dintre inițiatorii Grolsch Opening Act, alături de Mr. Jurjak.
Back Published 12 Jul 2016
0 comments
Choose a cover
Choose