Freenetik Party- În Timișoara se ascultă și se respiră drum and bass

Experiente / by Roxana Moraru

Timișoara este cunoscută drept orașul în care muzica electronică este la ea acasă. Acum 18 ani s-a născut festivalul TMbase și AnonimTM crew de care se leagă festivalul 48H, Radio AnonimTM și Made in TM. Toate au adus în oraș nume mari ale industriei și au oferit sute de evenimente frumoase la care se dansa întotdeauna până după răsărit. Peisajul s-a schimbat de-a lungul timpului și chiar dacă unele lucruri nu mai există, vibeul și pasiunea pentru această muzică au rămas. Aceasta din urmă este și motivul pentru care Timișoara se bucură de prezența Freenetik Kru

Și când zic se bucură, o spun cu toată sinceritatea. Fericirea vine pe de o parte de la artiști minunați pe acest acest Kru i-a adus în vestul țării. Printre ei: Logistics, The Prototypes, Metrik, Loadstar, DC Breaks, Jade, The Upbeats. Pe de altă parte, vine de la energia pe care ți-o oferă toți oamenii de la petreceri. 

Multă energie a fost și săptămâna trecută unde s-au auzit suntele de la Gerra&Stone și PYTHIUS, MC Visionobi, Mighty Booggie BURNER GREENE și Bia, cu vizuale de la VJ Flo.

Cu un sunet propriu, un stil bine definit și multă creativitate, Gerra&Stone au adus clipe minunate de dans publicului timișorean. Lansat în octombrie 2014, dou-ul britanic reprezintă cu siguranță ceva proaspăt în perisajul drum ‘n’bass-ului, iar asta s-a văzut, s-a simți și s-a auzit și la Timișoara. 

Dacă liquidul ne-a făcut să dansăm de fericire, neurofunk-ul lui PYTHIUS ne-a făcut să sărim încontinuu și să sperăm că muzica lui nu se va opri niciodată. Dj-ul din Utrecht a colaborat, printre alții și cu Black Sun Empire. 

Trebuie să spun că abia aștept petrecerea din 20 februarie și că mă bucur mult că am văzut sute de oameni aici care iubesc drum‘n’bassul cel puțin la fel de mult ca mine, chiar dacă nu toți dansează la semafor în timp ce ascultă în căști muzica asta minunată. 

Foto: 2,3,5,6,7 Freentik
Back Published 27 Jan 2016 Experiente
0 comments
Choose a cover
Choose