Class și electronica anilor '90

/ by Grolsch RO

La începutul anilor ’90, muzica românească a început să miște. Una dintre formațiile de referință de atunci a fost Class. S-au lansat la ‘Școala vedetelor’, au scos albume cu sounduri cât se poate de diferite, și-au făcut din experiment un mod de a își căuta stilul, l-au găsit, l-au pierdut, l-au căutat din nou.

Au trecut ceva ani de la ultimul album, lansat în 2007, suficient ca membrii formației să-și cristalizeze o privire de ansamblu asupra anilor ’90, asupra muzicii de atunci, asupra provocărilor și reușitelor. Așa că am vrut să aflăm ce mai fac cei din Class și le-am pus tot felul de întrebări despre muzică, viață, succes, despre primul videoclip, despre schimbare și despre evoluție. Am aflat cum au construit, alături de alți muzicieni, scena românească de muzică, care erau artiștii care i-au influențat și unde ieșeau în club.

12 minute în care muzica românească devine o lecție de istorie contemporană, un material despre creativitate și despre cât de actual rămâi atunci când transformi creativitatea în scop. Ca dovadă, încă putem fredona piesele lor, nu-i așa?
Back Published 15 Jan 2016
0 comments
Choose a cover
Choose