Black Bird Art by Raluca Sfetea

Creativitate / by Grolsch RO

Desenează de-o viață, poposește în zona animației 3D și a jocurilor video dar nu se lasă înduplecată si revine la domeniul care ii e cel mai drag. Ralucăi îi place arta plastică, experimentează încontinuu cu tehnici și subiecte noi. E o joacă și o evadare din care ne-a împărtășit și nouă câteva secrete.

Știm despre tine că pictezi, faci și mobilă, am văzut o pereche de shoesi pictați de tine. Câte preocupări artistice ai mai exact?

Raluca: Am destul de multe preocupari artistice: pictura pe mobila, fotografie, colaje, grafica, pictura pe pereti si mai nou ilustratii pentru carte. Imi trec mereu idei si proiecte creative prin cap. Mai rau stau cu timpul si nu prea pot sa le si finalizez pe toate, dar incerc sa le iau pe rand.

Toate lucrurile meșterite de tine au o utilitate? Apreciezi în mod deosebit arta cu utilitate?

Raluca: In ultimul timp da, ma gandesc tot mai mult cum sa combin arta cu utilul. Sau mai bine zis cum este si vorba "Sa combini utilul cu placutul". Asta ca urmare a observatiei in ceea ce priveste societatea din ziua de azi si lumea care ma inconjoara. Majoritatea investeste in lucruri care au si o utilitate, nu sunt numai pentru decor. Apreciez orice forma de arta, daca este pe gustul si pe stilul meu. Pentru mine nu trebuie sa aiba neaparat o utilitate.

Cum ai ajuns in zona artistică? Care a fost parcursul Ralucăi Sfetea până acum?

Raluca: Desenez de mica. De la 3-4 ani. Tin minte ca la gradinita eram apreciata de catre colegi si educatoare. Iar acasa mereu desenam. In clasa a 5-a, ai mei m-au inscris la Liceul de Arte Plastice din Brasov. Dupa ce am terminat liceul, am dat la Facultatea de Arte Plastice din Bucuresti, unde am intrat la locurile cu taxa, loc pe care nu mi l-am permis. Asa ca a trebuit sa ma angajez si asa am intrat in industria filmelor de animatie si a jocurilor video. Dar nu am renuntat si nici nu voi renunta vreodata la pasiunea mea cea mai mare, arta plastica. Numai cand pun mana pe culori, hartie, creioane ma simt linistita si in lumea mea.

Care sunt proiectele la care ai lucrat cu drag, de care te-ai atașat și cu care te mândrești în continuare?

Raluca: Cred ca toate. Toate care tin de ceea ce fac eu in domeniul artistic. La toate lucrez cu drag si ma implic cu bucurie.

Asculți muzică în timp ce lucrezi?

Raluca: Cateodata ascult, dar cateodata parca am nevoie de liniste. Depinde de stare. Nu am vreun playlist anume. In general ma cam plictisesc sa ascult aceeasi muzica. Deocamdata ascult radio, nicecream.fm.

Ceva rezolutie pe 2016?

Raluca: As mai vrea sa fac o expozitie personala cu un subiect care ma roade de ceva timp. Pana nu o sa am gata seria de lucrari, nici nu voi dezvalui subiectul. In rest sunt tot felul de mici proiecte care sper sa se si contureze.

Raluca Sfetea expune la Experimentalist Gallery, te așteptăm să îi vezi lucrarea Thonet Style Chair, la The Ark (București) între 11 - 13 decembrie, precum și la Timisoara, la Ambasada intre 18-20 decembrie. 

Detalii event:https://www.facebook.com/events/101640170208140/

Luati legatura cu Raluca Stefea: http://www.raluca-cozma.blogspot.ro/

Sursa imagini: http://on.fb.me/1IBWSnj si http://on.fb.me/1Qc9DaG.
Back Published 08 Dec 2015 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose