John.S – Punctul din care pleacă o gălăgie de povești

Creativitate / by Grolsch RO

„…punctul pentru mine înseamnă echilibru
dintr-un punct pot pleca o gălăgie de povești.” Asta ne-a spus John.S - unul dintre street artistii care vor fi prezenti la primul Experimentalist Gallery. Ne-au plăcut foarte mult tripurile lui vizuale, asa ca ne-am propus să cercetăm un pic mai mult, luandu-l chiar pe el la intrebari.

Spune-ne, înseamnă ceva numele John S. ?

John.S: John e pseudonimul. Dot …punctul pentru mine inseamna echilibru, dintr-un punct pot pleca o galagie de povesti. S am zis sa pastrez ceva si din numele meu, asa ca vine de la Soare. ☺   

De când faci street art și ce te ține în priză, ce te motivează să continui?

John.S: ...la baza sunt pictor, dar fiind o fire experimentala, la un moment am descoperit arta digitala(ilustratia), in care am activat vreo 5 ani, pana in momentul in care n-am mai suportat monitorul, tableta grafica, printurile si spatiul limitat. Asa ca am decis sa ma intorc la sevalet, la culoare, la pensula, dar totusi nu ma simteam atras de zona asta intru totul, simteam nevoia sa experimentez ceva ce nu mai facusem, asa ca am descoperit tehnica stencil-ului care m-a atras. M-am apucat de studiu si apoi de treaba.

De street-art serios m-am apucat acum un an, pentru ca un an am stat pitit in atelier unde am studiat zona si am compus “Compounds” proiect cu care am iesit in lume … in priza si motivat ma tine adrenalina pe care o ai in momentul cand iesi pe strada si lucrezi, ferit de multi ochi, dar si ideea de a te juca cu spatiul, cu peretii si zonele in care iti poti compune povestea.

Poți să ne povestești ceva despre proiectul Compounds? 

Compounds e mai mult un exercitiu, o autoeducare prin care invat sa fiu mai prezent si mai atent la ce se petrece in jurul meu si la mediul in care traiesc, ca pe viitor sa nu ajung sa ma protejez de el. …Acesti omuleti in aluminiu spun povesti si sunt mereu intr-o situatie, uneori comica alteori mai putin comica, mesajul fiind de a avea grija de tot ce ne inconjoara…

Ce proiecte iti sunt dragi, povesteste-ne despre ele. 

In afara de Compounds, mai am doua proiecte in cuptor, unul dintre ele se numeste “Serie”, o serie de portrete ale oamenilor din Romania cu valoare culturala. E un proiect mai degraba tribut. Consider ca ei reprezinta parte din radacina identitatii noastre culturale. O parte din lucrari se pot vizualiza pe pagina mea de facebook https://www.facebook.com/JohnPunctS1/ 

Cel de al doilea proiect se numeste “Hands”. Sunt indragostit de maini, imi plac povestile spuse de maini, expresivitatea lor. M-am indragostit de maini inca de pe vremea cand faceam teatru, le-am descoperit eu asa si am zis sa le pun in valoare prin diverse situatii…e un proiect de interior al meu, pe care il compun asa in tihna.

Despre mine nu prea vorbesc, mai mult las ca oamenii sa ma desopere :P …m-am nascut in Ploiesti, acum 32 de ani,si am aterizat acum 8 ani in Bucuresti…alte preocupari in zona de arta, nu mai am, imi dedic toata energia in ceea ce fac. Am avut acum ceva ani in urma, [un proiect in - n.r.] teatru, am activat intr-o minunata trupa de teatru in cadrul Palatului Culturii din Ploiesti, alaturi de oameni la fel de minunati. Perioada aceea a fost rampa de lansara a ceea ce sunt acum.

Proiectul Compounds este de vazut la Experimentalist Gallery - de joi 10 decembrie, până duminica. 

Accesul la vernisajul de joi se face pe bază de invitație. Înscrie-te aici: http://bit.ly/1Q4VRqw

Expoziția poate fi vizitată de vineri (11.12) până duminică (13.12) inclusiv, între orele:

V 09:00 - 21:00; S 12:00 - 21:00; D 12:00 - 19:00. Accesul este liber. 

See you there!

sursa lucrari John Dots: https://www.facebook.com/JohnPunctS1
Back Published 07 Dec 2015 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose