Tourmaline Boutique colorează Timișoara

Creativitate / by Roxana Moraru

Nu pot să nu mă bucur că tot mai mulți oameni fac din pasiunea lor un mod de viață. E de admirat că au doza necesară de curaj să pornească pe un drum nesigur, dar frumos, al lor. Și Tourmalinele sunt genul acela de oameni pe care îi cunoști mai întâi prin arta lor. Nici nu-ți dai seama cât de mult contează ca pereții pe care îi vezi zilnic să te inspire, ca paharele și cănile de pe birou să nu fie simple obiecte, ci mijloace de exprimare a poveștilor artistice. Așa că pe mine m-au cucerit mai întâi creațiile fetelor și apoi, când le-am cunoscut, ele, ca oameni. Dacă vreți și voi să le întâlniți, e simplu, căutați cele mai colorate persoane de la eveniment. Atenție însă, că e pericol de contagiere cu bucurie. 

Vă amintiți care a fost momentul în care ați decis că vreți să colorați lumea „for a living”?

Tourmaline: Vară, caniculă, inconștiență. Acum aproximativ 4 ani ne-a lovit ideea de a colora lumea, fără să ne dăm seama de momentele grele, dar și faine care ne așteaptă. Am renunțat la ce făceam în acel moment și am pornit pe drumul nostru, desculțe cum ar veni. Îmbrăcate doar cu entuziasm și nebunie multicoloră.

Cum ați ajuns să pictați și altceva în afară de foi? Care a fost scânteia?

Tourmaline: Din dragostea de a face cadouri. Ne place să facem surprize oamenilor, să vedem zâmbete și bucurie în lume.

Bine, recunoaștem, prima dată ne-am murdărit hainele cu culori, am văzut că rezistă și-am zis că asta-i. Apoi ne-am făcut nouă haine, genți și bocanci pictați din dorința de a fi diferite. D`ale tinereții valuri (nu că ne-am fi potolit între timp).

V-au influențat în vreun fel studiile? V-au ajutat?

Tourmaline: Desigur. Studiile te formează, îți dezvoltă gândirea și te pregătesc pentru ce urmează, ăsta-i scopul lor.  Mai ales prin faptul că am studiat domenii diferite, Denisa – design grafiic, Ioana – pictură și apoi amândouă Grafică publicitară și de carte, ne-a ajutat să ne dezvoltăm în mai multe direcții, vezi tourmalineboutique.com

Cine vă inspiră sau ce?

Tourmaline: Tot ce vedem în jurul nostru. Ne amuzăm și noi câteodată că suntem ca niște ”girofaruri”, cu atenție la tot ce ne înconjoară.  Suntem cu ochii pe voi!

Nu credem în muza care te lovește în miez de noapte, credem în entuziasmul care vine din interiorul fiecăruia. Asta te înalță și te plimbă prin culmile creativității. Entuziasmul e alarma de dimineață, vine fără snooze.

V-am văzut în multe momente făcând artă la fel de ușor precum alții respiră. Cum se desfășoară la voi procesul creativ? Cum vă găsiți inspirație atât de repede?

Tourmaline: Asta facem zi de zi, motiv pentru care avem o oarecare ușurință în a ne găsi inspirația. Un brainstorming împreună, alături de o cafea călduță face minuni.

Colorați orice. De la pereți, până la rochițe. Aveți vreun material preferat?

Tourmaline: Pereții. Îți oferă o oarecare libertate prin suprafața mare și efectul impresionant.

Apropo de pereți? Cam câți ați „distrus” când erați mici?

Tourmaline: Toți. (râd)

Știu că vă sunt dragi toate lucrurile la care lucrați, dar aveți un proiect (proiecte) de suflet?

Tourmaline: birourile CMED și PRbeta.

Voi ați reușit să transformați hobbyul vostru într-o meserie. Care e primul pas într-un astfel de proces și care sunt riscurile?

Tourmaline: Primul pas e curajul și efectiv muncă, multă muncă. Apoi, răbdare.

Riscul ar fi că ești pus în situația de a-ți găsi alte hobby-uri prin care să-ți recapeți liniștea după o zi agitată la atelier, în cazul nostru.

Vă place să spuneți că decorați vieți și creionați zâmbete. Care a fost cel mai memorabil feedback pe care l-ați primit?

Tourmaline: Noi venim și în ajutorul mireselor, cu aranjamente, partea de design și alte detalii. Fiind pentru ele printre cele mai importante evenimente din viață, feedbackul e pe măsură, încărcat de emoții.

Se lasă cu „piele de găină”.

Tourmaline Boutique colorează Timișoara din 2009, de când cele două nonconformiste au descoperit că pot spune împreună povești despre artă, frumos, culoare și veselie.Back Published 19 Nov 2015 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose