Macanache, un prim concert la Timișoara

Experiente / by Roxana Moraru

Când am ajuns pe malul Begăi, că acolo a avut loc concertul, nu-mi venea să cred cât de multă lume se adunase într-o zi de joi, la ora 20:00, să-l asculte pe „băiatul care scuipă rimele din ozeneu”. Sute de oameni dansau pe hip hop, lângă vapor, în așteptarea rapperului.

Macanache a venit nu după mult timp și, încă de la prima melodie, i-a făcut pe cei prezenți să cânte cu el. Între piese, făcea aproape întotdeauna câte o pauză în care, ghiciți ce, mai făcea niște rime, acolo, pe loc. Cumva, e și normal, fiind băiatul cu „rimele nelimitate.” Între versuri ne povestea câte ceva despre Timișoara, păreri la prima vedere.

Cea mai așteptată dintre melodii, „Ăsta sunt eu” a adus din partea publicului valuri de energie și zâmbete. Toți, dar absolut toți cei prezenți cântau deodată cu el fiecare rimă. La cererea publicului, această melodie a fost repetată, cu ajutorul celor prezenți, la finalul concertului.

El are mari speranțe în ceea ce privește mișcarea hip-hopului românesc, chiar dacă vara aceasta a fost la un festival de hip hop la care au fost prezenți doar artiștii. Seara s-a încheiat cu un sfat: „gândiți-vă că în momentul de față, în timp ce noi dansăm aici, unul, de fapt mai mulți, singur mai mulți oameni muncesc să își împlinească  visul. Așa că lăsați prostiile și treceți la treabă”, ne-a îndemnat Bogdan Constantin, pe care toată lumea îl cunoaște drept Macanache.

Rapperul a stat de vorbă și a strâns mâna tuturor oamenilor care s-au adunat în jurul lui. După ce toată lumea a plecat, Macanache a trecut la platane. Printre melodii s-a auzit și „My baby just cares for me”, de la Nina Simone. Dacă a fost cu intenție, știe doar el.

Pe lângă că este un „bagabont, un derbedeu”, Macanache e catalogat de tot mai multă lume drept „vocea unei generații”. Bogdan Constantin are 26 și a copilărit în București. A început să scrie versuri de la 14 ani, iar în februarie 2015 a lansat videoclipul piesei „Ăsta sunt eu”, care a ajuns viral. A doua melodie, apărută la nici o lună după, se bucură de asemenea de succes.

Evenimentul de la Timișoara a fost organizat de U-MAN cu ocazia lansării noului lor shop online.
Back Published 19 Sep 2015 Experiente
0 comments
Choose a cover
Choose