Muzeul Consumatorului Comunist

Experiente / by Paula Duță

Pe 16 mai, în Timișoara, și-a deschis pentru prima dată ușa, "Muzeul Consumatorului Comunist" (https://www.facebook.com/muzeuconsumatorcomunist). Acesta este amenajat sub forma unui apartament plin de mobilier, decorațiuni și tot felul de alte obiecte ce existau în casele oamenilor în perioada socialistă.

Muzeul nu are caracter politic sau ideologic.

Am fost la deschidere și încă de la intrare erai întâmpinat de aerul vremurilor trecute. Un "tovaraș", ce parea teleportat la fața locului din altă epocă, îmbracat într-un palton lung de piele neagră ce scârțâia la fiecare mișcare, te invita să semnezi condica. În fundal răsunau cântecele acelei epoci pe un ritm alert și energic.

Au fost foarte mulți vizitatori la inaugurare și mulți dintre ei i-au trecut pragul de mai multe ori.

Era un entuziasm general și auzeai din secundă în secundă aceleași cuvinte: "Am avut și eu asta!", urmate de un zâmbet ce nu se mai ștergea de pe față.

Eu am fost de cel puțin 4 ori până acum și asta pentru ca sunt atât de multe obiecte încât cu fiecare vizită descoperi exponate noi. Asta și datorită faptului că muzeul acceptă și încurajează donațiile, iar colecția se măreste de la o zi la alta.

E greu să spun ce mi-a plăcut cel mai mult; aerul, exponatele, oamenii.... Ce să mai, mie una mi-a plăcut întreaga experiență.
Back Published 29 Jun 2015 Experiente
0 comments
Choose a cover
Choose