În Papiota. Pe tine cât te ține mosorul?

Creativitate / by Grolsch RO

E ora 14.00 și ne pierdem pe străduțele din Centrul Vechi. La ora asta, oamenii nu se grăbesc, ritmul este altul. Stradă largă, lumină, gang, întuneric, din nou lumină. Au trecut 2 ani de când s-a deschis, dar de fiecare dată când urci la etaj, ai impresia că e prima oară când îi calci pragul. Urcăm în Papiota.

De afară, nu ai zice că Papiota tronează deasupra Șelariului. Când intri și te adăpostești în fața unui cappuccino, lumina înrămată de draperiile verzi îți demonstrează asta. Papiota e un fel de far – geamul nu minte, vezi cam câți oameni sunt în Centrul Vechi, poți să aproximezi gradul de aglomerare și poți să-ți savurezi cocktailul cu iz de croitorie la căldură. Afară e un frig de îngheață pietrele.

>> Noiembrie

E în regulă. Papiota își începe firul narativ pe frig. Atunci când ownerii l-au dat publicului, după demolition party, era 11.11.2011. Tot frig. De-atunci au venit să coasă-n Papiota destul de mulți oameni, o peticeală prietenoasă compusă din expați, de-ai casei și chiar și o doamnă destul de decisă să-și facă rost de un job de croitoreasă acolo. Nu a avut succes, dar Andreea își amintește amuzată momentul. Nu știe nici ea cum de s-a dus vestea Papiotei prin oraș, până acum nu au investit deloc în comunicare. A funcționat prin word of mouth: oamenii au venit, au văzut, s-au întors cu prietenii. Și tot așa, rețelistic. Te-ntorci la ce-ți place. Papiota e locul acesta.

>> Sanda, Ileana, Nicoleta Geană pe noi în tot timpul acesta au stat Ileana, Sanda, Nicoleta. Mașinile astea de cusut – semn al unei relații serioase cu tot ce-nseamnă croitorit – au fost cumpărate de pe site-uri românești, fiecare în parte. Salvate, într-un fel. Acum au ajuns să aibă cocktailuri denumite după ele și să-i obișnuiască pe toți ai locului cu ideea de pedală.

>> Weekend versus timpul săptămânii Pe cât de liniștit e Papiota în miezul zilei, pe-atât de prietenos cu viața de noapte în weekend – de joi și până duminică. Mai nou și-au deschis garderobă, ca să nu ne mai fugă mintea la geaca de fâș când bagă un dj muzică - electronica, para siempre. Când sunt party-uri n-ai loc s-arunci un ac. Cam așa se măsoară succesul – party-uri de 100/120 de oameni – într-un loc care e ca o bluză cu două fețe – una de zi și una de noapte. Papiota vine ca turnat pe oricine îi trece pragul.

>>> PS: Am făcut un exercițiu de imaginație. E după cum urmează: Hei Papiota, Nu te-ai schimbat aproape deloc de când te-am văzut prima oară. Nici Ileana, Nicoleta sau Sanda nu s-au schimbat prea mult. Ți-a crescut un pick-up în tavan și-n funcție de anotimp, lumina te arată altfel. Ba chiar acum ai și boardgames. Dar ești ca-n prima zi și ne placi ca-n prima zi. La mulți ani, 2 e de-abia începutul!
Back Published 28 Nov 2013 Creativitate
0 comments
Choose a cover
Choose